Slovenija: Sindikat carinikov za 13. februar napovedal začetek stavke zaposlenih na finančni upravi, v DZ pa posvet za boljšo prihodnost živali

Sindikat carinikov Slovenije je za 13. februar napovedal začetek stavke zaposlenih na finančni upravi, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Med drugim zahteva dvig izhodiščnih plač za pet plačnih razredov za vse uslužbence Fursa, štiriodstotni dodatek k plači kot nadomestilo zaradi prepovedi opravljanja drugih dejavnosti in nezgodno zavarovanje, so danes sporočili iz sindikata.

Pričakujejo tudi pogajanja in podpis panožne pogodbe za uslužbence finančne uprave ter intenzivnejše pomlajevanje kadrovske strukture zaposlenih, sistem štipendiranja in karierni razvoj zaposlenih.

Stavka bo potekala na Generalnem finančnem uradu ter v vseh finančnih uradih in njihovih organizacijskih enotah, in sicer na delovnem mestu stavkajočih.

Fotografija je simbolična.
V DZ posvet za boljšo prihodnost živali

Na pobudo, Urške Klakočar Zupančič, predsednice Državnega zbora, pa bo danes v parlamentu potekal posvet z naslovom Za boljšo prihodnost živali.

Med drugim bo na posvetu sodelovalo več nevladnih organizacij in predstavnikov državnih organov, beseda pa bo tekla predvsem o težavah in izzivih na področju varstva in zaščite živali ter možnih zakonodajnih rešitvah.

Pretresali naj bi tudi možnosti ustanovitve oziroma financiranja zavetišča za rejne živali. Govor bo med drugim še o problemu financiranja zavetišča za male živali z namenom preprečiti zadrževanja zapuščenih živali v zavetiščih z namenom zaslužka ter pravnem, moralnem in etičnem odnosu do živali.

Ob predsednici DZ se bodo posveta udeležili tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, premier Robert Golob in predsednik državnega sveta Marko Lotrič, ki bodo zbrane tudi nagovorili, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: