Zaradi zasneženih cest zastoji v prometu: potovalni čas na avtocesti Maribor- Ljubljana več kot tri ure, številni zastoji tudi na železnici

Zaradi zasneženih cest promet poteka počasneje, zastoji so povsod po državi, nekatere regionalne ceste so še zaprte, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Če ni nujno, se ne odpravljajte na pot, pozivajo na prometnoinformacijskem centru (PIC). 

Po zadnjih podatkih so na avtocestah sledeče razmere: ena ura zamude iz Maribora proti Ljubljani, pol ure iz Kopra proti Ljubljani in do ene ure zamude iz Novega mesta proti Ljubljani.

Na južni ljubljanski obvoznici je od Malenc proti Kopru zamuda 30 minut, zaradi zdrsa vozila pa je zaprta cesta Trbovlje-Zagorje pri Bevškem.

Prepoved prometa tovornih vozil nad 7,5 tone velja na štajerski avtocesti od Šempetra proti Ljubljani in na dolenjski avtocesti od Trebnjega proti Ljubljani.

Cesta čez prelaz Vršič in cesta čez Korensko sedlo sta zaprti. Na cesti čez prelaz Ljubelj so obvezne verige, še poroča prometnoinformacijski center.

Že prej je PIC obvestil, da so številni cestni odseki zaprti, pojavlja pa se tudi poledica. Ceste plužijo, vendar zaradi močnega sneženja povsod ostajajo zasnežene. Če ni nujno, se ne odpravljajte na pot, vsaj dokler ne bo prenehalo snežiti, so pozvali.

Potovalni čas se je zaradi slabih voznih razmer podaljšal, na relaciji Maribor-Ljubljana na okoli tri ure in na relaciji Koper-Ljubljana na skoraj dve uri.

Velike zamude nastajajo tako v notranjem kot mednarodnem železniškem prometu,
ki delno poteka po slovenskem ozemlju.
Pestro tudi v železiškem prometu

Center za pomoč in podporo uporabnikom, ki deluje v okviru Slovenskih železnic (SŽ), pa na svoji spletni strani poroča o številnih zastojih v železniškem prometu.

Ta zadeva tako domači kot mednarodni železniški promet, ki deloma poteka tudi po slovenskem ozemlju, težave pa nastajajo zlasti na vremensko izpostavljenih progah.

Največji zamudi trenutno (in pričakovano) beležijo pri vlakih št. 4201 in 4203, gre pa za lokalna potniška vlaka na relaciji Jesenice- Sežana, ki sta si nabrala za 139 in 137 minut zamude.

Še slabše je na relaciji Maribor- Ljubljana, saj vlak št. 151, gre za InterCity (IC), na postaji Litija beleži malodane neverjetnih 198 minut zamude. Na relaciji Hodoš- Koper pa IC 503 “Sava” sočasno beleži tričetrturno zamudo.

Kar se tiče mednarodnega prometa, je trenutno največji zamudnik vlak št. 415 (EN), ki prometuje na relaciji Zurich- Innsbruck- Ljubljana- Zagreb; omenjeni “EuroNight” ima predvidenih 200 minut zamude.

Na udaru so predvsem vse proge na Gorenjskem; tako vlaki iz Jesenic v Ljubljano zamujajo do dve uri (119 in 120 minut, zabeleženih na postaji Lesce-Bled).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: