Milanović obtožil Plenkovića pljuvanja po Hrvaški v francoskih medijih. “Bi morali biti ameriški sužnji,” se sprašuje.

Predsednik se je v Vukovarju udeležil komemoracije ob 25. obletnici konca mirne reintegracije hrvaškega Podonavja.

Zoran Milanović, predsednik Republike Hrvaške, se je minuli konec tedna v Vukovarju udeležil obeleževanja 31. obletnice mednarodnega priznanja Republike Hrvaške in 25. obletnice konca mirne reintegracije hrvaškega Podonavja.

Za hrvaške medije je nemudoma komentiral zavrnitev udeležbe predstavnika SDSS na obeležitev obletnice mirne reintegracije.

»Mislim, da bi morali priti, čeprav vem, da ni lahko. To je bil konflikt med dvema stranema, zdaj pa je mir in stvari gredo nekako naprej. Vem, da takšnega odnosa, kot ga imamo, ne moremo imeti, a ga tudi ne pričakujem,« je dejal.

Predsednik je nato komentiral intervju premierja Andreja Plenkovića za francoske medije, v katerem se je dotaknil njegovih izjav o vprašanju urjenja ukrajinskih vojakov na Hrvaškem.

“V francoskih medijih se pljuva po hrvaških predstavnikih in hrvaških državljanih,” je dejal in dodal: “Nikoli ne žalite demokratičnih predstavnikov svojih državljanov in svojih državljanov v tujih medijih. Gre za minimalni bonton.”

Poudaril je tudi, da bi morala biti odločitev o usposabljanju ukrajinskih vojakov ali kakršnem koli vključevanju v vojno odločitev Hrvaške, ki naj tega ne počne tako, kot ji jo vsiljujejo večje sile.
Podražitve ob uvedbi evra so hrvaške potrošnike močno udarile po žepu.

Washington in Nato prek Ukrajine vodita posredno, proxy vojno proti Rusiji. In obratno. A če nimaš končnega cilja, če nimaš načrta, se konča kot v Afganistanu,« je dejal Milanović.

“Načrt ne more biti odstavitev Putina. Načrt ne morejo biti sankcije. To je nesmisel. Nič ne bomo dosegli. Tudi Miloševića niso zlomili s sankcijami. Gredo iz vojne v vojno. Kakšni naj bi bili v tem mi? Ameriški sužnji?” se je javno vprašal predsednik.

Vprašali so ga tudi o zaokroževanju cen, kar je lepši izraz za podražitve po uvedbi evra.

»Morali bi najeti celo vojsko inšpektorjev, da pogledajo naokoli. Vendar so cene že mesece prikazane v evrih in kunah. Ne živimo v Sovjetski zvezi. Pričakoval bi, da bo to nekdo povedal vladi. Stranka je tista, ki ima največjo moč. Naj si reče: Podcenjujete me, podcenjujete mojo inteligenco, grem h konkurenci, k drugemu,” je še dejal Milanović, poročanje N1 Hrvatska prenaša Jutarnji list.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: