Nekateri hrvaški politiki po pohvali Lavrova kritični do Milanovićevih izjav, drugi modro molčijo

(novica s komentarjem)

Čeravno Slovenska tiskovna agencija (STA) poroča, da so “politiki na Hrvaškem izrazili kritike na račun izjave hrvaškega predsednika Zorana Milanovića“, pa ta navedba le delno drži, saj je to storilo le nekaj izmed njih.

Gre za izajvo, da “Nato v Ukrajini vodi vojno proti Rusiji”, ki jih je kot iskrene in poštene danes v Moksvi označil ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Peđa Grbin, predsednik največje opozicijske stranke in nekdanje Milanovićeve stranke SDP, izjave Lavrova ni hotel komentirati, je pa poudaril, da je Rusija napadla Ukrajino in da je to edino, kar je točno.

Damir Habijan, poslanec vladajoče HDZ je nasprotno in nikakor nepričakovano dejal, da so besede hrvaškega predsednika identične tistim, ki prihajajo iz Kremlja, in da je danes postalo povsem jasno, kakšno je stališče predsednika do ruske agresije na Ukrajino.

Ivana Kekin, predsednica stranke Nova levica, pa je dejala, da bi moralo zaskrbeti vsakega, ki ga pohvali visoki politični predstavnik Rusije. Izjava ne čudi, če se zavedamo, da gre pri ti. novi levici za gibanja, ki so ugrabila predznak “levica” za širjenje globalistične agende.

Današnje poročilo Jutarnjega lista.
(Foto: zajem zaslona)

Lavrov pohvalil Milanovića: “To, kar je nedavno povedal, je iskreno in pošteno”

Na letni novinarski konferenci v Moskvi je ruski zunanji minister Sergej Lavrov pohvalil nedavno izjavo hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, ki je pred kratkim dejal, da je vojna v Ukrajini vojna NATO pakta. “To je iskreno in pošteno,« je zaključil Lavrov.

Spomnimo, da je Milanović nedavno v Vukovarju, kjer je komentiral hrvaško nasprotovanje urjenju ukrajinskih vojakov ali kakršno koli vmešavanje v vojno, dejal, da bi morala biti to izbira Hrvaške.

“Ta naj ne počne tega, kar ji vsiljujejo večje sile,” je dejal in dodal da “Washington in Nato prek Ukrajine vodita posredno vojno proti Rusiji.”

Washington in Nato vodita posredniško vojno proti Rusiji prek Ukrajine. In obratno. Vendar, če nimaš končnega cilja, če nimaš načrta, potem se konča kot Afganistan,” je med drugim dejal Milanović, ki se je ob koncu javno vprašal, ali naj bodo Hrvatje po novem ameriški sužnji.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: