Pri Novem mestu se je iztiril vlak, najmanj dva potnika lažje poškodovana

Zaradi podrtega drevja se je v včeraj zvečer na železniški progi Metlika-Ljubljana v občini Novo mesto iztiril vlak. Dva potnika sta bila lažje poškodovana, prepeljali so ju v novomeško bolnišnico.

Kot poroča MMC RTV SLO, se je vlak iztiril med postajama Birčna vas in Uršna sela v torek ob 21.25, kar da so sporočili s Slovenskih železnic (SŽ).

Po informacijah PU Novo mesto se je nesreča zgodila približno 500 metrov pred železniško postajo Birčna vas. Strojevodja je sicer opazil na tirih ležeče drevo, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil vanj, vlak pa se je iztiril. Aktiviranje zasilne zavore je torej ublažilo trk.

Da bo železniška proga med Metliko in Ljubljano do odprave posledic nesreče zaprta, za potnike pa organiziran nadomestni avtobusni prevoz, pa poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Medtem, ko nejasnosti o številu udeleženih v nesreči ni (da je bilo na vlaku sedem potnikov, strojevodja in dva sprevodnika, poročajo mediji), pa že omenjeni MMC RTV SLO navaja, da sta bili po podatkih dve lažje poškodovani osebi prepeljani v novomeško bolnišnico, medtem ko so po podatkih uprave za zaščito in reševanje v nesreči bili poškodovani trije potniki.

Siemens Slovenskih železnic (SŽ).
(Fotografija je simbolična.)

Tudi danes številni, a v primerjavi s ponedeljkom krajši zastoji na železniških progah

Sicer pa so so zaradi težkega snega v torek večkrat zapirali več železniških prog, med drugim tudi progo med Borovnico in Logatcem, kjer je zapadlo do 20 centimetrov novega težkega snega, so pri še zapisali v sporočilu za javnost, še prenaša STA.

Sicer pa iz Centra za pomoč in podporo uporabnikom SŽ tudi danes poročajo o številnih zamudah zaradi vremenskih nevščenosti. V tem trenutku so jih našteli 21, nastajajo pa v vseh smereh. Najbolj obremenjene so seveda proge proti Ljubljani, najvišja zamuda pa trenutno znaša 46 minut (Črnomelj- Ljubljana, postaja Grosuplje). Do 15 minut beležijo tudi na progi Maribor- Zidani Most.

Vse potrebne informacije sicer najdete na sledeči povezavi: https://potniski.sz.si/info/ .

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: