V Mariboru znova lažna grožnja o eksplozivu v nakupovalnih centrih; poziv za razjasnitev okoliščin prometne nesreče še vedno aktiven

Mariborski policisti so včeraj popoldne znova prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v dveh nakupovalnih centrih. Policisti so pregledali prostore in okolico, a sumljivih predmetov niso našli, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kot so pojasnili, so obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu prejeli včeraj popoldne po elektronski pošti. Nanj so se nemudoma odzvali z izvedbo prvih nujnih ukrepov policistov za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja.

Tako so na obe lokaciji napotili policiste, ki so pregledali prostore in okolico, 
a doslej sumljivih predmetov niso našli.

Takšna obvestila, ki so se doslej izkazala za lažna, se sicer v zadnjih dneh kar vrstijo. V petek so tako grožnje o nevarnih predmetih v trgovskih centrih prejeli v Celju, Mariboru in Ljubljani.

Dodajmo, da so imeli obdobja takšnih groženj v minulem obdobju tudi na Hrvaškem, zlasti v Zagrebu in okolici, le da so obvestila prejemali v obliki telefonskih klicev. Špekulacije so se vrstile, nemalo jih je za ti. organizirani kaos krivilo tudi Moskvo, kot del psihološke vojne proti EU zaradi konflikta v Ukrajini.

Fotografija je simbolična.

Prometna nesreča v križišču Ljubljanske ulice in Ceste proletarskih brigad v Mariboru- poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor še vedno obravnavajo tudi prometno nesrečo, ki se je zgodila 15. januarja 2023 okrog 11.30, v semaforiziranem križišču Ljubljanske ulice in Ceste proletarskih brigad v Mariboru.

V nesreči sta bila udeležena pešec in voznik srebrnega osebnega avtomobila znake Peugeot. Pešec je bil v nesreči poškodovan.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosimo morebitne očividce in voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot, da se oglasijo na Postaji prometne policije Maribor na Ptujski cesti 117 ali pokličejo na telefonsko številko postaje (02) 450 20 30 ali interventno številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: