Kitajska: Xi zdaj zaskrbljen zaradi širjenja novega koronavirusa na podeželju

Kitajski voditelj Xi Jinping je včeraj v luči prihajajočega praznovanja kitajskega oziroma lunarnega novega leta predstavnikom lokalnih oblasti izrazil zaskrbljenost nad razmerami.

Ta je povezana s širjenjem novega koronavirusa na kitajskem podeželju, kamor se v času omenjenega daljšega praznovanja- mednarodno znanega tudi kot “Spring Festival”, dodajmo- odpravi veliko ljudi.

Ob tem je kot “pravilno odločitev” branil politiko ničelne tolerance do covida-19, saj je ta državi omogočila boj proti “več izbruhom mutacij virusa”, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Politiko ničelne tolerance je sicer Peking odpravil decembra lani, 
čemur pa je sledil skokovit porast števila okužb po vsej državi. 
Najbrž tokrat ne bomo priča podobnim scenam.

Na morebitno kritičnost prihajajočega obdobja so sicer že včeraj opozarjali številni kitajski mediji, tudi na mednarodnih spletnih družbenih omrežjih kot je Twitter.

Tako CGTN (China Global Television Network) že nekaj časa opozarja, da bo posebna previdnost namenjena vlakovnim kompozicijam na omrežju hitrih železniških prog, ki velja za najbolj izvrstno na svetu.

Tudi ena današnjih objav CGTN je namenjena kritičnosti migracij ob lunarnem novem letu.

Nazaj k STA! V času praznovanja lunarnega novega leta se številni Kitajci odpravijo domov na podeželje. Kitajsko ministrstvo za promet je nedavno napovedalo, da med januarjem in februarjem pričakuje več kot dve milijardi potovanj, kar je približno dvakrat več kot lani, še prenaša.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: