Težave za Goloba in Jankovića: na protestnem shodu pri nekdanjem Rogu v Ljubljani nasilje, policisti uporabili prisilna sredstva

Na četrtkovem protestnem shodu pri nekdanji tovarni Rog v Ljubljani je prišlo do napadov na policiste, ti pa so uporabili prisilna sredstva.

Nekateri protestniki, ki nasprotujejo množičnemu turizmu v središču Ljubljane, naj bi namreč v policiste metali snežne kepe, jih brcali in stisnili ob ograjo, policisti pa so jih odrinili, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot je pozno sinoči prenesla Slovenska tiskovna agencija (STA), so pri policiji poudarili, da večina prisotnih udeležencev ni aktivno sodelovala pri napadu na policiste, identiteto storilcev pa še ugotavljajo.

Organizatorjem vseh protestnih shodov na policiji svetujejo, naj shode prijavijo, saj lahko tako policija lažje zagotovi varnost udeležencev.

Ob tem so pozvali tudi k mirnemu in kulturnemu izražanju mnenj in poudarili, da naj družba vsakršno nasilje enotno obsodi.

Je simbioze med kvazi-levimi županskimi šerifi in radikalnimi levičarji konec?

Kot poroča MMC RTV SLO,
 je bil protest usmerjen proti ljubljanskemu županu Zoran Jankoviću. 

Kot še navajajo, so se protestniki sprva zbrali v parku Tabor, od tam pa so se sprehodili mimo Radiotelevizije Slovenija prek Slovenske ceste in Tromostovja do mestne hiše in pred nekdanjo tovarno Rog.

Ker naj bi neznane osebe med mimohodom z barvo polile pročelje mestne hiše, policija preiskuje kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Ocenjujejo, da je bilo na neprijavljenem shodu približno 150 udeležencev.

Zakaj ravno Rog? Protestniki so poskušali vdreti v gradbišče novega centra Rog, ker je na mestu nekdanje tovarne koles, a tudi nekdanjega avtonomnega in samoniklega centra alternativne kulture.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: