Žalostne novice: v Termah Ptuj umrl otrok, na Goteniškem Snežniku iščejo obnemogla planinca, na Uršlji gori turnega smučarja poškodoval plaz

Na območju Uršlje gore se je danes nekaj pred 11. uro turnemu smučarju med spustom sprožil snežni plaz in ga odnesel okoli 400 metrov po pobočju.

Kot je objavila uprava za zaščito in reševanje, so poškodovanca s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Slovenj Gradcu, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Gorski reševalci so poškodovanega smučarja oskrbeli na kraju dogodka in ga pripravili na transport v bolnišnico. V Splošno bolnišnico Slovenj Gradec ga je prepeljal helikopter Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor, so navedli.

Do tragičnega dogodka je prišlo v notranjem bazenu Term Ptuj,
v katerem naj bi skupina otrok praznovala rojstni dan.

Otrok po utapljanju v bazenu kljub pomoči umrl

Danes okoli poldneva se je med plavanjem v bazenu na območju Policijske uprave Maribor ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, je sporočila policija.

Nesreča naj bi se zgodila v Termah Ptuj, prenaša STA, policija pa je bila o tem dogodku obveščena ob 12:30. Obvestila o okoliščinah dogodka še zbirajo. Na kraju sta dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka.

Uprava za zaščito in reševanje je pred tem objavila, da se je nekaj pred 12. uro v Termah Ptuj med plavanjem ponesrečila mladoletna oseba. Reševalci iz vode so ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so jo nato prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Na Goteniškem Snežniku iščejo obnemogla planinca

Na Goteniškem Snežniku v občini Kočevje je zgodaj popoldne stekla obsežna reševalna akcija dveh obnemoglih planincev, od katerih je eden dobil omrzline na nogah.

Gorski reševalci planinca rešujejo na klasičen način, reševanje s helikopterjem zaradi slabega vremena ni mogoče, še poroča STA nekaj pred sedmo uro zvečer.

Intervencija bo predvidoma potekala do poznih večernih ur, je objavila uprava za zaščito in reševanje.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: