Krizni center za najmlajše otroke kmalu tudi v Mariboru; na natečaj projekta Sence pandemije: skriti glasovi prispelo 69 avtorskih del

V Sloveniji je trenutno le en krizni center za otroke do šestega leta starosti, kmalu pa bo zaživel še en v okviru Centra za socialno delo Maribor.

Stavbo so že našli, trenutno jo opremljajo in iščejo strokovnjake za delo v njej, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Vselitev prvih otrok je zaenkrat predvidena marca, je za STA povedala direktorica CSD Maribor Marjana Bravc. Stavbo za Krizni center za otroke Palček Maribor so iskali tri mesece in za to objavili dva razpisa.

Pomembno je bilo namreč, da stavba izpolnjuje zahtevane prostorske pogoje, je v bližini zdravstvenih in socialnih institucij ter je dostopna za ostale centre za socialno delo na tem območju.

Prav oddaljenost kriznega centra v Grosuplju je bila eden od razlogov za pobudo za vzpostavitev kriznega centra v Mariboru. Pokrival bo potrebe vzhodne Slovenije in bo imel deset posteljic.

Zaščita žensk in otrok je tudi tokrat primarnega pomena.
(Foto: RODNAE Productions, Pexels.com)
69 avtorskih del bera natečaja projekta Sence pandemije

Na natečaj za izbor treh novih dramskih besedil, ki so ga oktobra lani v okviru projekta Sence pandemije: skriti glasovi objavili Zagrebško gledališče mladih, Festival Borštnikovo srečanje in Beograjsko dramsko gledališče, je prispelo 69 izvirnih dramskih besedil avtoric v hrvaškem, srbskem in slovenskem jeziku.

Zmagovalke bodo znane konec februarja, še prenaša STA.

Omenjeni projekt naslavlja problem nasilja nad ženskami v času zaprtja javnega življenja zaradi pandemije covida-19.

Sedemčlanska strokovna žirija bo opravila selekcijo prispelih besedil. Izbrali bodo po eno iz vsake države, nagrajene avtorice pa bodo prejele denarno nagrado.

Izbrana besedila bodo prevedena v angleščino, objavljena v spletni obliki in uprizorjena v obliki omnibusa v režiji Selme Spahić.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: