Po utopitvi otroka v Termah Ptuj policisti preiskujejo sum povzročitve smrti iz malomarnosti, v mariborskem Europarku znova “eksplozivno”

Policisti še naprej intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah včerjašnjega tragičnega dogodka v Termah Ptuj, ko je otrok po utapljanju v bazenu umrl v bolnišnici.

Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor (PU Mb).

Kot poročajo mediji, naj bi se otrok udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba.

V Termah Ptuj zagotavljajo, da je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo, še navaja Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po spletu se sicer namiguje, da naj bi nesrečnemu dogodku botrovala močna epilepsija nesrečnega dečka, ki naj bi težji napad doživel prav med praznovanjem rojstnega dne.

Mariborski Europark znova tarča lažnih groženj z eksplozivnimi telesi.
Mariborski policisti so znova prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v nakupovalnem centru.

Lokalni medij Mariborinfo pa poroča, da so na PU Mb v zadnjem dnevu znova prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu.

Pri tem se sklicujejo na njihov dnevni pregled dogodkov, kjer naj bi navedli, da so bili v anonimni prijavi obveščeni o eksplozivnem telesu v trgovskem centru Europark, kar naj bi bilo že drugič v krajšem času.

Takoj so na lokacijo napotili policiste, ki so pregledali prostore in okolico, a sumljivih predmetov niso našli, še navaja medij, dodati pa je treba, da mnogi poročajo o večjem številu obhodov varnostnikov po priljubljenem in osrednjem mariborskem trgovskem centru.

Takšna obvestila, ki so se doslej izkazala za lažna, se sicer v zadnjih dneh kar vrstijo. Nazadnje so bili o lažni grožnji o eksplozivu v nakupovalnem centru v Mariboru policisti obveščeni v torek popoldne.

Spomnimo, da so serijske klice s podobno vsebino prejemali tudi na Hrvaškem in sicer kmalu po pričetku oboroženega spopada v Ukrajini, poznavalci pa so taka dejanja takrat pripisovali delovanju ruskih tajnih služb.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: