25 milijonov evrov za pomoč evropskim malim in srednje velikim podjetjem na področju intelektualne lastnine, razpis tudi za sofinanciranje kinematografske distribucije in art kino programov za leto 2023

Ministrstvo za kulturo je objavilo Redni letni ciljni razpis za sofinanciranje distribucije kakovostnih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov v kinematografski mreži in v avdiovizualnih storitvah na zahtevo ter art kino programov za leto 2023.

Rok za prijavo je 20. februar 2023, sporoča ministrstvo na vladnih spletnih straneh.

Predmet razpisa je sofinanciranje kinematografske distribucije kakovostnih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov v kinematografski mreži in v avdiovizualnih storitvah na zahtevo ter art kino programov v letu 2023.

Razpis je bil 20. januarja 2023 objavljen v Uradnem listu, še sporoča ministrstvo. 

Fotografija je simbolična.
(Foto: Tima Miroshnichenko, Pexels.com)
Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (angleško European Union Intellectual Property Office – EUIPO) je objavil razpis sklada za pomoč malim in srednje velikim podjetjem (MSP) za leto 2023

Predmet razpisa je sofinanciranje dejavnosti na področju intelektualne lastnine, za katero lahko zaprosijo MSP s sedežem v Evropski uniji (EU).

Potekalo bo v obliki vrednotnic:
- vrednotnica 1: storitev predhodnega pregleda intelektualne lastnine (storitev IP Scan),
- vrednotnica 2: varstvo znamk in modelov v EU in zunaj EU.

Urad za intelektualno lastnino pri izvajanju storitve IP Scan tudi v letu 2023 ne sodeluje, saj za inovativna MSP s sedežem v Sloveniji izvaja podobno storitev (Prva informacija o intelektualni lastnini – Prva i) brezplačno.

Skupni proračun, ki je v letu 2023 na voljo za sofinanciranje dejavnosti na področju intelektualne lastnine, je 25 milijonov evrov, vsako malo ali srednje podjetje pa lahko zaprosi za eno vrednotnico na posamezno vrsto dejavnosti intelektualne lastnine v okviru pravil in omejitev financiranja iz razpisa.

Na področju znamk in modelov je najvišji znesek pomoči do 1.000 EUR na upravičenca, uporabljale pa se bodo naslednje stopnje sofinanciranja: za varstvo znamk in modelov v EU (prijave na nacionalni in regionalni ravni ter ravni EU) je namenjeno 75 % povračilo upravičenih pristojbin, za varstvo znamk in modelov zunaj EU (mednarodne prijave) pa je moč uveljaviti 50 % povračilo upravičenih pristojbin.

Na strani sklada za pomoč MSP so na voljo podrobnejše informacije o razpisu, urad pa opozarja, da Akademija EUIPO 31. januarja 2023 organizira spletni seminar, na katerem bo predstavljen postopek prijave in prejema finančne pomoči sklada za leto 2023. Prijavite se lahko na spletni strani EUIPO, poudarjajo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: