Lavrov: Vojna med Zahodom in Rusijo ni več hibridna, ampak prava

Ruski zunanji minister je v Pretoriji v Republiki Južna Afrika – nikakor naključno- spomnil, da je Ukrajina sprejela zakone, ki prepovedujejo izobraževanje v ruščini, medije v ruščini (vključno s takšnimi mediji v Ukrajini) in zakone, ki celo dejansko prepovedujejo uporabo ruskega jezika v vsakdanjem življenju. Apartheid, torej.

“Kar se dogaja v Ukrajini, ni več hibridna vojna, ampak prava vojna med Zahodom in Rusijo,” je ob današnjem obisku JAR dejal ruski zunanji minister Sergej Lavrov, poroča ruska državna tiskovna agencija TASS.

Zahod se že dolgo pripravlja proti Rusiji, poskuša uničiti vse rusko: od jezika do kulture, ki je v Ukrajini že stoletja, in prepovedi govorjenja maternega jezika,« je dejal na novinarski konferenci po pogovoru z južnoafriškim zunanjim ministrom Naledijem Pandorjem.

“V Ukrajini je vse to običajna praksa. Tako nekdanji predsednik Peter Porošenko kot sedanji Vladimir Zelenski, ki sta bila izvoljena pod sloganom vzpostavitve miru, sta takoj po izvolitvi postala vojna predsednika, rusofoba,” je dejal Lavrov.

Ruska zastava, fotografija je simbolična.
(Foto: Plato Terentev, Pexels.com)

Prvi diplomat Rusije je spomnil, da je Ukrajina sprejela zakone, ki celo dejansko prepovedujejo uporabo ruskega jezika v vsakdanjem življenju.

Vsak kulturni stik, povezan z ruskim jezikom, je prepovedan. In vse to podpira Zahod. Tako kot Zahod podpira redne pohode neonacistov s svastikami, s simboli delitve, ki jih je prepovedalo nürnberško sodišče in priznalo kot kriminalne, sovražne. Zahod vse to podpira,” je dejal Lavrov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: