Na Goriškem številne težave zaradi močne burje, največ novega snega na Notranjskem in Kočevskem

Največ snega je minulo noč padlo na Notranjskem in Kočevskem, od 15 do 30 centimetrov, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na Blokah je po podatkih Agencije RS za okolje (ARSO) v zadnjih 12 urah padlo 32, v Velikih Laščah 26 in Kočevju 23 centimetrov snega. Zaradi zimskih razmer so težave predvsem na primorski in dolenjski avtocesti, tudi drugod so na cestah plužne in posipne enote, promet je upočasnjen.

V Novem mestu in Kočevju promet poteka zložno in počasi, dodatno pa ga hromi jutranja prometna konica. Ekipe zimske cestne službe so na terenu in sproti plužijo ceste.

Na Celjskem je v višje ležečih predelih zapadlo od 10 do 30 centimetrov novega snega. Na Koroškem močno sneži, vendar so vse ceste prevozne, še poroča STA.

Da bo danes po vsej Sloveniji oblačno s padavinami, bodisi v obliki snega bodisi dežja, še napovedujejo vremenoslovci. Do torka zjutraj bo na Notranjskem, Kočevskem, ponekod na Dolenjskem, Koroškem ter na širšem območju Pohorja zapadlo še od 20 do 50 cm novega snega. Veter bo v višjih legah gradil snežne zamete, lahko pride do vetroloma ter tudi snegoloma, opozarja ARSO na omrežju Twitter.

V svoji zadnji objavi navajajo, da je marsikje po nižinah v osrednji in severni Sloveniji sneg že prešel v dež. Nova pošiljka snega je zapadla tudi v gorah, vendar zaradi močnega vetra tam višine novega snega niso najbolj merodajne.

Marsikje po nižinah v osrednji in severni Sloveniji je sneg že prešel v dež.
Na Goriškem številne težave zaradi močne burje

Močan veter na Goriškem povzroča številne težave, še prenaša STA.

Odkril je več streh, med drugim na Osnovni šoli Milojke Štrukelj Nova Gorica. Težave imajo tudi v občinah Ajdovščina in Kanal. V regijskem štabu civilne zaščite občane pozivajo, naj zaradi podiranja dreves poskrbijo za varnost pri gibanju na prostem.

Poklicni gasilci so med drugim posredovali v Kromberku, kjer je veter odkril streho na nakupovalnem središču, v Novi Gorici je odkril streho na Osnovni šoli Milojke Štrukelj, v Solkanu pa na stavbi Goriških vodovodov in bencinskega servisa.

Burja je v občini Ajdovščina podrla nekaj dreves na lokalnih in regionalnih cestah, poškodovala objekt v Batujah in večje okno v Gojačah. Zaradi močnega vetra je zaprta hitra cesta med Selom in razcepom Nanos v obe smeri.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: