Raziskava: Rekordno število Britancev odvisnih od državne pomoči, Pakistan potonil v temo

Odvisnost prebivalcev Velike Britanije od socialnih prejemkov je dosegla rekordno raven, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

V letih 2020 in 2021 je kar 54 odstotkov posameznikov oziroma okoli 36 milijonov ljudi živelo v gospodinjstvih, ki so prejemala več socialnih prejemkov kot pa prispevala davkov, je pokazala raziskava agencije Civitas.

Avtorja analize Tim Knox in Daniel Lilley sta poudarila, da je neto stopnja odvisnosti najvišja doslej, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Stopnja odvisnosti se je sicer od leta 2011 stalno zmanjševala, in sicer z 52,5 odstotka na 47,5 odstotka v letih 2019 in 2020, vendar se je med pandemijo covida-19 povečala.

Raziskava je obenem pokazala, 
da 40 odstotkov odraslih Britancev prispeva 83 odstotkov celotnega davka na dohodek.

Na spletnih družbenih omrežjih je sicer pogosto možno zaslediti namigovanja, da gre v glavnem za priseljence, med katerimi naj bi prevladovali tisti iz Srednjega vzhoda, med njimi pa Pakistanci. Sicer se številčno ne izide, glede na današnje novice iz te države, pa tudi ni nič čudnega, da svoje mesto pod soncem iščejo v Evropi.

Stopnja revščine je po Evropi vse večja.
(Foto: Ron Lach, Pexels.com)
Pakistan potonil v mrak in temo, elektrike je zmanjkalo v vseh večjih mestih, tudi v Islamabadu

Do izpada je prišlo zgodaj zjutraj, potem ko je okvara na električnem omrežju povzročila izpad elektrike po vsej državi, so sporočili uradniki.

“Nenaden padec v sistemu za prenos električne energije je povzročil izpad električne energije v državi,” je ministrstvo za energijo sporočilo v tvitu v ponedeljek zgodaj. “Vzdrževanje sistema hitro napreduje,” so dodali.

Minister za energijo Huram Dastagir je lokalnim medijem povedal, da je sistem za proizvodnjo električne energije trenutno ponoči ne deluje, ker pozimi po vsej državi beležijo manj povpraševanja.

“Ko pa so bili sistemi danes zjutraj vklopljeni, so bile na jugu države opažene frekvenčne spremembe in nihanja napetosti,” je dejal in dodal, da bo trajalo najmanj 12 ur, da bo elektrika ponovno vzpostavljena v celotni državi.

Oznaka #poweroutage je nemudoma postala priljubljena na spletnih družbenih omrežjih; ljudje menijo, da je za neuspeh odgovorna koalicijska vlada, ki jo vodi premier Shebaz Sharif.

Pakistan se sicer sooča z nelikvidnostjo zaradi hitrega zmanjševanja deviznih rezerv, lanskoletnih uničujočih poplav in svetovne gospodarske upočasnitve. Izpad električne energije je eden najhujših, kar jih je država doživela, z izpadi v vseh večjih mestih, vključno s prestolnico Islamabad, še prenašajo svetovne tiskovne agencije.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: