Veter in sneg ponekod povzročila izpade elektrike. Zaradi burje zaprt del primorske avtoceste, zastoji tudi drugod po državi. Ceste za promet zaprte tudi na Hrvaškem

Zaradi z vetrom in snegom povezanih težav so ponekod ostali brez elektrike, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po podatkih Elektra Ljubljana je brez elektrike 2527 uporabnikov na območju Dolenjske, kar pa ni edina jutranja nevšečnost v državi; iz Elektro Primorska poročajo o približno 900 takšnih primerih na njihovem področju.

Večinoma gre za posledice podrtih dreves na daljnovodih in potrganih žic zaradi vetra.

Kot so sporočili iz Elektra Primorska, je na Tolminskem brez električne energije 50 odjemalcev, na Postojnskem 250, na Pivškem pa 170. Brez elektrike je tudi 90 odjemalcev v Stari Gori na Goriškem in 300 odjemalcev na Kanalskem.

Vse ekipe so na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje. Napake odpravljajo sproti, delo naj bi končali do večera, so dodali.

Zaradi burje je zaprt del primorske avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zastoji pa nastajajo tudi drugod po državi, poroča prometnoinformacijski center.

Tako so zastoji na primorski avtocesti tudi med Gabrkom, Postojno in Brezovico. Prav tako so zastoji na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico ter na dolenjski avtocesti med priključki Drnovo, Trebnje in Grosuplje.

Po zadnjih informacijah, dostopnih na njihovi spletni strani, je zaradi prometne nesreče na štajerski avtocesti pred Vranskim proti Mariboru zaprt prehitevalni pas, do prometne nesreče pa je prišlo tudi na dolenjski avtocesti med Višnjo Goro in Ivančno Gorico, v smeri proti Novemu mestu.

Ponekod po državi sneži, na cestah so plužne in posipne skupine, promet je upočasnjen. Zaradi burje je možnost slabše vidljivosti, saj nastajajo snežni nanosi. Voznike pozivajo, da spremljajo prometne razmere in vremenske napovedi ter se na pot odpravijo dovolj zgodaj.

Sneg (z dežjem) po napovedih povzroča težave povsod po državi.

Zastoji tudi na Hrvaškem, promet proti morju popolnoma prekinjen

V večjem delu notranjosti, v Liki in Gorskem Kotarju je zaradi sneženja otežena vožnja, možna pa je tudi poledica, poroča Hrvatski autoklub (HAK). Zimske razmere so razglašene na cestah v Gorskem kotarju, Liki ter na severozahodu Hrvaške, vzdolž meje s Slovenijo.

Za tovorna vozila s priklopniki in vlačilce s polpriklopniki iz smeri notranjosti proti Dalmaciji, Reki ali Istri in obratno trenutno ni proste smeri, še poroča HAK.

Ob obali piha burja z orkanskimi sunki. HAK voznike opozarja, naj hitrost in način vožnje prilagodijo razmeram na cesti, naj se na pot ne odpravljajo brez zimske opreme, po možnosti pa naj prestavijo pot.

Sneg je že prekril ceste pri Karlovcu vse do predora Sveti Rok na avtocesti A6.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: