Senzacionalno noro: čez nikomur potrebno brv v Arsenovićevem/ Mariboru bojda že kmalu, slednja na spletu konstantno tarča posmeha

(novica s komentarjem) 

Znano je, da mariborski mediji z lokalnim dosegom periodično objavljajo prispevke o mestnih “pridobitvah”, ki se potem sprevržejo v prikrito propagiranje slednjih ali pa hvalospeve županu Arsenoviću.

Nič drugače ni bilo niti tokrat, ko se je k poročanju o skorajšnjem končanju in predaji v uporabo (znamenite, kot piše avtor prispevka Klemen Polanec, v bistvu pa zloglasne) nove brvi čez Dravo razpisal Mariborinfo.com.

Tako smo izvedeli, da se bo kmalu začelo postavljanje lesenih elementov, “ki se sedaj pripravljajo za montažo”. Kot so za omenjeni medij potrdili z Mestne občine Maribor (MOM) “se bo še ta mesec začela montaža lesene obloge, že v marcu pa načrtujejo pridobitev uporabnega dovoljenja“.

Celoten članek si lahko preberete s klikom na sledečo povezavo https://mariborinfo.com/novica/lokalno/dela-na-novi-brvi-v-mariboru-se-hitro-blizajo-koncu-znano-je-kdaj-bi-se-lahko-prvic?fbclid=IwAR2XO3D_aeT127mFN3VromYHQsOe2bpwFIt-QoGpp5xJFkIEKuE8INeuQfM, znova pa je potrebno poudariti, da je prejšnji župan Andrej Fištravec projekt tudi uradno ustavil.

Obudila ga je šele ekipa trenutnega mariborskega župana Saša Arsenoviča, češ, da se ujema z vizijo celovite ureditve območja ob Dravi, ki pa ima več pomanjkljivosti, med njimi pa tudi najbolj očitno: zaradi zasebnih poslovnih ciljev si uresničitev slednje prednostno (če ne sploh kot edini) želi župan Arsenović.

Spomnimo: uradno sem sodi poleg nove brvi med drugim še obnova Lenta med Studenško brvjo in Vodnim stolpom, pa kolesarsko- rekreativna steza na nasprotni, taborsko-studenški brežini Drave, pa alokacija in re-lokacija Festivala Lent, pa … In čisto vsi posegi se ujemajo s (poslovno) vizijo Aleksandra Saše Arsenovića, ki je predtem na omenjenem področju strateško (in za relativno majhen denar) pokupil nepremičnine, katerih neposredni okoliš zdaj ureja s proračunskim denarjem.

Tega sicer tako imenovani dominantni mediji nočejo, ne smejo ali ne upajo zapisati, saj so navsezadnje (ali pa so bili) lastniško podrejeni v posle neposredno vpletenim (Pomgrad, denimo), o čemer bo še govora.

Most pod mostom: senzacionalno noro, meni večina v Mariboru.

SENZACIONALNO NORO! Meščani novo brF zavračajo, slednja je redno tarča posmeha

Da Mariborčani in okoliški prebivalci novo mestno “pridobitev” – in glede na vse do sedaj omenjeno- skorajda v celoti zavračajo, seveda ni nikakršna senzacija. So pa senzacionalno smešni komentarji, ki jih slednji puščajo povsod po spletu, kjer koli se kadar koli in kar koli v zvezi s to temo pojavi.

Tudi tokrat ni bilo nič drugače; že kar takoj pod člankom, na sami strani objave, se pojavi prvi, a nadvse zgovoren. Ta pravi: “Senzacionalno noro!!” Tudi nadaljuje se v enakem duhu: “Jaz bi še enega na drugi strani postavil, da bo simetrija,” meni komentator, ki dodaja “in morda eno še ob dvoetažnem mostu.”

“Obupno grd!” meni tretji, da bi se komisija, ki ga je potrdila, morala imenovati “Bedančeva komisija” pa četrti. Nekaj je resnih oziroma resno žalostnih komentarjev; predvsem o tem, kako zelo bo iznakažena veduta, ki je v drugemu največjemu slovenskemu (k temu univerzitetnemu) mestu veljala za najbolj priljubljeno, tako rekoč neprekosljivo.

Ne pozabite postaviti znanih marel iz tržnice za zbiranje dežja,” je ciničen nekdo.

Se nagrada skriva v propadajočem Taborskem nabrežju?
Ne nekdanja restavracija Orient, nagrada se bojda skriva v propadajočem Taborskem nabrežju

Iz današnjih (pa tudi siceršnjih) komentarjev na FB profilu omenjenega medija gre razbrati, da je večina javnosti zaslepljena in zavedena z usodo nekdanje priljubljene restavracije balkanske hrane Orient, še pred njo pa je bila na tem mestu restavracija z morsko oz. dalmatinsko hrano.

Komentatorji tudi tam izražajo ogorčenost nad porabo denarja za takšne neumnosti, kot jih imenujejo, skaženo podobo Lenta, betonizacijo, dejstvom, da gre za popoln nesmisel (brv pod mostom, ki naj bi ga kmalu zaprli za promet), vse skupaj pa pripisujejo poslovnim apetitom župana Arsenovića in njegove občinske garniture.

Vendar pri tem- po mnenju poznavalcev, ki se ne želijo razkriti– vedno znova storijo usodno napako, ki je morda celo namerno plasirana v širšo javnost: izhajajoč iz dejstva, da je Arsenović dolgoletni gostilničar, ki je slednje nadgradil s hotelirstvom, pozabljajo, da se nagrada ne skriva v le še enem gostinskem objektu več, pač pa v legi in trenutnem stanju Taborskega nabrežja kot celote.

Povedano drugače: 
če je Arsenović mariborski Janković, potem je Taborsko nabrežje njegov Kolizej, 
Pekarna pa njegov Rog. 

Da Arsenovića močno podpirajo gradbinci, tudi z obvladovanjem medijev, je zdaj že dejstvo, da ima kot prejšnji župani “lastna” gradbena podjetja (zanj veljata Makro5 Gradnje – ki je neposredni izvajalec tudi pri izgradnji nikomur potrebne brvi – in Pomgrad, donedavni lastnik Večera, ki naj bi obvladoval tudi Mariborinfo.com), pa tudi.

Vse glasnejše so namreč govorice, 
da naj bi na mestu Taborskega nabrežja zraslo elitno stanovanjsko naselje, 
katerega enote se bi/bodo prodajale po zasoljenih cenah, a komu?! 
Lokalnemu prebivalstvu zagotovo ne. 
Slednje levi, privilegirani breg povečini tako ali tako že dalj časa imenuje "Arsenovićevo".

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: