Šokantno: tri ministrstva v iskanje rešitev za tiskane medije. Kritiki: gre za nagrajevanje za predvolilno agitacijo

Tiskani mediji se soočajo z velikimi izzivi, saj so se nakopičenim težavam iz preteklosti pridružili višji stroški cene papirja in distribucije. To sicer menita tako strokovna kot širša javnost (op.ur.).

Ministrstvi za kulturo in za gospodarstvo zagotavljata, da se zavedata njihovih težav. Skupaj z ministrstvom za finance zdaj iščejo načine, kako jim pomagati.

Po zgledu več držav EU bodo analizirali različne oblike pomoči tiskanim medijem, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Obstoj kakovostnih tiskanih medijev je ključen za pravico državljanov do obveščenosti, saj ostajajo zlasti dnevni časopisi in politični tedniki pomembni viri informacij in izvirnega novinarskega poročanja, so za STA poudarili na ministrstvu za kulturo.

Odvečni primerki Večera v smeteh lokalnega bencinskega servisa.
Dokaz kakovosti?

Kritiki: Ukrep dolgoročno nima smisla, gre za nagrajevanje!

Pripisati je treba, da kritiki vse bolj glasno opozarjajo, da mediji, ki jih aktualna oblast dojema kot kakovostne (menda naj bi šlo za ti. tajkunski trio in sicer ljubljanska Dnevnik in Delo ter mariborski Večer), v takšni obliki in obsegu tako ali tako ne morejo preživeti (efekt digitalizacije), tako da ukrep dolgoročno nima smisla.

Kritika je uperjena tudi v dejstvo, da gre najbrž za nagrajevanje za očitno predvolilno agitacijo v korist takratne opozicije in nastajajočega Gibanja Svoboda aktualnega premiera Roberta Goloba.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: