Vse višja žalostna statistika v ZDA: v novem streljanju v Kaliforniji sedem smrtnih žrtev, v Iowi dve

V dveh povezanih strelskih napadih na kmetiji za gojenje gob in v podjetju za prevoz tovornjakov v obalni skupnosti južno od San Francisca je bilo včeraj ubitih sedem ljudi, je sporočila policija in dodala, da so osumljenca ujeli.

Aretirali so 67-letnega Zhao Chunlija, ki naj bi bil delavec v podjetju ali na kmetiji, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Štirje ljudje so bili ubiti na kmetiji, trije pa v podjetju za tovornjake na obrobju mesta Half Moon Bay, gre pa za že drugi množičen strelski napad v Kaliforniji v zadnjih dneh.

V soboto zvečer je namreč 72-letni Huu Can Tran izvedel strelski napad v plesni dvorani v predelu Los Angelesa, imenovanem Monterey Park. Število smrtnih žrtev je včeraj naraslo na 11, ko je v bolnišnici umrl še eden od hudo ranjenih.

Fotografija je simbolična.
(Foto: kat wilcox, Pexels.com)
Strelski napad na šolo v Iowi zahteval dve življenji

V ameriški zvezni državi Iowa sta bila včeraj na šoli, ki se ukvarja s pomočjo ogroženi mladini, ubita dva šolarja, odrasel uslužbenec pa je bil ranjen, je sporočila policija in dodala, da je šlo za nameren napad, po katerem so aretirali tri osumljence.

Šola v mestu Des Moines deluje v okviru programa Starts Right Here, ki pomaga ogroženim mladostnikom, še prenaša STA.

Program si prizadeva spodbujati in izobraževati mlade, ki živijo v težkih okoliščinah in pomanjkanju, z umetnostjo, glasbo in drugimi programi. Okrog 70 odstotkov šolarjev je pripadnikov manjšin.

Po podatkih organizacije Education Week, ki spremlja streljanje na šolah, je bilo to šesto letošnje streljanje na šoli v ZDA, v katerem je bil nekdo ranjen ali ubit, vendar prvo s smrtnim izidom.

V letu 2022 je bilo po šolah v ZDA izvedenih kar 51 strelskih napadov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: