Kijev odločitev Nemčije glede leopardov pozdravil kot prvi korak, evropske zaveznice pozdravile odločitev Berlina glede dobave leopardov

V Kijevu so pozdravili današnjo odločitev nemške vlade, da ukrajinskim silam dobavi bojne tanke leopard in da dovoljenje tudi drugim državam, da storijo enako, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Vodja kabineta ukrajinskega predsednika Andrij Jermak je potezo Berlina označil za prvi korak in kot naslednjega omenil “tankovsko koalicijo”.

“Potrebujemo veliko leopardov,” je na družbenih omrežjih še zapisal Jermak in namignil na pripravljenost drugih zahodnih držav, med njimi Poljske in Finske, da Ukrajini pošljejo omenjene tanke.

Nemčija je danes- v skladu s pričakovanji, kot je bilo na tem portalu objavljeno že sinoči- dala zeleno luč za dobavo tankov leopard Ukrajini. Kot so sporočili iz Berlina, bo Nemčija Ukrajini dobavila 14 tankov leopard 2A6 iz zalog nemške vojske.

Leopardi zaradi svoje vsestranskosti veljajo za ene najuglednejših tankov na svetu in bi po mnenju mnogih lahko spremenili potek vojne v Ukrajini.

Moskva svari pred eskalacijo in meni, da je zdaj Zahod v odkritem spopadu z Rusijo.
(Foto: u0414u043cu0438u0442u0440u0438u0439 u0422u0440u0435u043fu043eu043bu044cu0441u043au0438u0439, Pexels.com)

Evropske zaveznice pozdravile odločitev Berlina glede dobave leopardov Ukrajini

Skorajda hkrati z objavo vlade v Kijevu, ki jo mnogi označujejo kot ameriško marionetno (op.ur. teh strani), so odločitev vlade v Berlinu pozdravile tudi tako imenovane evropske zaveznice.

Tako v Varšavi menijo, da bo to pripomoglo k ustavitvi Rusije, v Londonu pa so jo označili kot pravo odločitev v prizadevanjih, da Ukrajina zmaga v vojni.

Odločitev o pošiljanju leopardov v Ukrajino je velik korak k ustavitvi Rusije, je sporočil poljski premier Mateusz Morawiecki, ki se je na Twitterju zahvalil kanclerju Olafu Scholzu.

Britanski premier Rishi Sunak, čigar vlada je Kijevu zagotovila bojne tanke challenger, pa je sporočil, da zaveznice s tem krepijo prizadevanja, da bi zagotovili, da Ukrajina zmaga v tej vojni.

Odločitev Berlina so pozdravili tudi v Parizu, še navaja STA, pripisati pa je potrebno, da drugje po Evropi bolj ali manj molčijo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: