Pred poslanci bo predlog priporočila SDS za reševanje razmer v zdravstvu; na svetu UKC odločitev o novem generalnem direktorju

Svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bo po nedavno opravljenih razgovorih s kandidati izbiral novega generalnega direktorja, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

UKC kot v. d. trenutno vodi Marko Jug, ki je potrdil, da je eden izmed treh kandidatov za generalnega direktorja s polnimi pooblastili.

Mesto generalnega direktorja se je sprostilo 7. septembra lani, ko je po javnem pozivu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana odstopil generalni direktor Jože Golobič. Svet UKC je nato 12. septembra za vršilca dolžnosti imenoval travmatologa Juga.

Na prvi razpis za zasedbo delovnega mesta generalnega direktorja, ki so ga objavili 20. septembra, so se prijavili štirje ustrezni kandidati. A člani sveta ljubljanskega UKC med njimi niso izbrali nikogar, zato je Jug ostal na mestu vršilca dolžnosti.

Slovensko zdravstvo kot ga pretežno vidi širša javnost.
Pred poslanci bo predlog priporočila SDS za reševanje razmer v zdravstvu

Državni zbor (DZ) bo na današnji izredni seji obravnaval predlog priporočila SDS za takojšnje reševanje razmer v zdravstvu, ki jih predlagatelji izredne seje vidijo kot katastrofalne.

A o predlogu ne bodo glasovali, saj ga matični odbor DZ ni podprl, še navaja STA.

Po priporočilu SDS bi DZ predlagal vladi, da pripravi nov plačni sistem v zdravstvu, znova zakonsko uvede sistem referenčnih cen pri nakupu medicinskega materiala in zakonsko opredeli način za vračanje slovenskih zdravstvenih delavcev iz tujine.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan medtem opozarja, da je vlada potrdila parafirani sporazum z zdravniškim sindikatom Fides.

Cilj je, da do 1. aprila oblikuje ločen plačni zdravstveni steber v okviru plačnega sistema javnega sektorja. Zakonski predlog bo vložila v DZ do 30. junija, napoveduje. Sicer pa vlada po njegovih besedah načrtuje reformo zdravstva.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: