V napadu z nožem na vlaku v Nemčiji številne žrtve: dva mrtva, pet ranjenih, storilca prijeli, domnevno gre za Sirca

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da je- trenutno uradno še neznani- moški na vlaku na severu Nemčije zabodel in ranil več ljudi.

Policija ga je po dejanju prijela, do napada pa je prišlo, ko se je regionalni vlak na poti iz Kiela v Hamburg približeval postaji Brokstedt. Brokstedt je kraj približno 60 kilometrov severno od Hamburga.

Motivi napadalca niso znani, še poroča dpa, prenašajo pa svetovni mediji.

Sabine Suetterlin-Waack, ministrica za notranje zadeve zvezne dežele Schleswig-Holstein, je prav potrdila, da sta bila v napadu, ki se je zgodil okoli 15. ure po lokalnem času, ubita dva človeka, pet pa jih je bilo ranjenih. Kako hude so njihove poškodbe, še ni znano.

Do napada je prišlo, ko se je vlak približeval lokalni železniški postaji.
(Foto: Markus Winkler, Pexels.com)

Železniška postaja v Brokstedtu je bila več ur zaprta, še poroča dpa. Policija ni dala nobenih informacij o identiteti osumljenca in je dodala, da njegove morebitne motive preiskujejo.

Nemški časnik/medij z velikim dosegom Bild medtem že piše, da je storilec Sirec. To ni prvi tovrstni incident; v napadu, ki se je zgodil konec leta 2021 na medkrajevnem vlaku na Bavarskem, je Sirec z nožem hudo ranil tri ljudi.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: