Notranji ministri EU v Stockholmu o vračanju migrantov, velik pritisk na ti. balkanski poti

Notranji ministri članic EU se bodo danes sestali na neformalnem zasedanju v Stockholmu, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Osredotočili se bodo na vračanje migrantov, ki jim članice niso odobrile mednarodne zaščite, in sodelovanje s tretjimi državami pri tem.

Po neuradnih informacijah je pričakovati usklajeno sporočilo ministrov o pomenu člena vizumskega zakonika, ki omogoča uvedbo določenih omejitev na področju vizumov do tretjih držav, ki ne sodelujejo v zadostni meri.

Evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson bo ministrom predstavila predlog operativne strategije za učinkovitejše vračanje migrantov, pri čemer poudarja pomen sodelovanja znotraj EU in z drugimi državami.

Slovenska ministrica Sanja Ajanović Hovnik pa bo ob robu o upravljanju migracij govorila z italijanskim kolegom Matteom Piantedosijem, še navaja STA.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Marcelo Renda, Pexels.com)

Dodati je potrebno, da je zabeležen enormen pritisk na evropske meje predvsem tistih držav, ki so na ali ob ti. balkanski poti. Rekordno število na novo registriranih migrantov so zabeležili tudi v Nemčiji, ki je najbolj pogosto njihov končni cilj.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: