Policija in vojska: premier Golob še v iskanju notranjega ministra, do zaposlitve v Slovenski vojski tudi z osnovnošolsko izobrazbo

Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele zakona o službi v Slovenski vojski. Temeljni cilj zakona je, da bi dodatno povečali zanimanje državljanov za zaposlitev v vojski.

Tako uvaja možnost zaposlitve vojakov s končano osnovno šolo ob pogoju, da posameznik ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi sklene tudi pogodbo o izobraževanju ob delu za pridobitev srednješolske izobrazbe.

Predlog zakona ureja tudi posebnosti delovnega časa vojakov v času povišane pripravljenosti, ki predstavlja izjemo od delovnega časa, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Hkrati je Ministrstvo za zunanje zadeve na vladni spletni strani javnost obvestilo, da so v okviru študijskega potovanja 27. generacije Višjega štabnega tečaja častnikov Slovenske vojske pri njih gostili omenjene častnike in častnice. Spoznavali so organiziranost ter naloge ministrstva in Policije.

Državni sekretar dr. Branko Lobnikar je uvodoma nagovoril častnice in častnike ter orisal organiziranost in vlogo podsistema notranje varnosti v okviru sistema nacionalne varnosti, poročajo. Poudaril je, da je primarna naloga zagotavljanje varnosti, ki je eden od ključnih pogojev za dobro delovanje države in družbe.

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc in vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za policijo in druge varnostne naloge Slavko Koroš sta v nadaljevanju predstavila naloge pri zagotavljanju notranje varnosti v Sloveniji in Evropski uniji ter sodelovanje z obrambnim podsistemom in podsistemom varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Mnoge novosti, kar se tiče delovanja slovenske vojske, se obetajo.

Golob še v iskanju notranjega ministra, odločitev morda naslednji teden

Po odstopu ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar decembra lani premier Robert Golob še ni predlagal novega kandidata za vodenje tega resorja, poroča STA.

V zadnjih tednih je opravljal pogovore z morebitnimi kandidati, kot je dejal danes, pa je čisti možno, da bo odločitev padla naslednji teden. Ime kandidata bi tako v državni zbor lahko poslal do konca meseca.

Vodenje resorja je po odstopu ministrice Bobnar začasno, 
za največ tri mesece prevzela ministrica za javno upravo Sanja Ajanovič Hovnik.

V javnosti je sicer med tem že zaokrožilo več imen morebitnih kandidatov, tudi možnost, da bi na čelu tega resorja ostala Ajanovič Hovnik, a premier Golob za zdaj konkretnih imen kandidatov še ni komentiral.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: