Zdravstvo danes: Po napadu razburjenega bolnika v celjski bolnišnici zaposleni zaradi stresa doživel srčni infarkt, Ustavno sodišče razveljavilo zakonsko možnost podaljšanja koncesije za zdravstveno dejavnost

Ustavno sodišče je razveljavilo določbe zakona o zdravstveni dejavnosti, ki omogočajo možnost podaljšanja podeljene koncesije za opravljanje javne službe, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot so utemeljili, sta postopek podelitve nove koncesije in postopek podaljšanja različno urejena, kar je v neskladju z ustavnim splošnim načelom enakosti. Za podelitev nove koncesije je predviden javni razpis, v primeru podaljšanja pa zakon predvideva skorajda samodejno podaljšanje obstoječe koncesije.

Pri tem gre za neenako obravnavo zainteresiranih ponudnikov, saj ti v primeru podaljšanja z obstoječim koncesionarjem ne morejo konkurirati, so pojasnili.

Ustavno sodišče je ob tem določilo, da mora do drugačne zakonske ureditve koncedent, če potreba po koncesiji še obstaja, postopati po pravilih za podelitev nove koncesije, pri čemer mora koncesijo podeliti na podlagi javnega razpisa.

Splošna bolnišnica Celje.
(Vir: SB Celje, Facebook)

Po napadu razburjenega bolnika v celjski bolnišnici zaposleni zaradi stresa doživel srčni infarkt

Celjska bolnišnica je zaradi razburjenega bolnika, ki je v sredo zjutraj poškodoval dva zaposlena, varovanje zaposlenih in objekta dvignila na najvišjo zakonsko določeno raven.

Kot je danes na tiskovni konferenci povedal vršilec direktorja bolnišnice Dragan Kovačić, je eden izmed poškodovanih zaposlenih zaradi stresa doživel tudi srčni infarkt.

Po besedah Kovačića je razburjeni bolnik, ki ni bil resno bolan, zaposlenemu, ki je nato doživel srčni infarkt, lažje poškodoval roko. Drugemu zaposlenemu pa je s čelnim udarcem zlomil nos.

Vršilec dolžnosti strokovnega direktorja celjske bolnišnice Radko Komadina pa je dejal, da je bolnik na celjski urgenci izkazal določeno mero nestrpnosti, bil je tudi precej glasen. Na urgenco je prišel brez napotnice, po napadu na zaposlena pa je pobegnil, vendar ga je celjska policija kmalu izsledila, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: