Na vzhodu Ukrajine siloviti spopadi za mesto (V)ugledar, ruske sile napredujejo okrog Bahmuta

Med ukrajinskimi in ruskimi enotami potekajo siloviti spopadi za nadzor nad mestom Vugledar/Ugledar v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine, kjer so se boji v zadnjih dneh okrepili, je danes prenesla Slovenska tiskovna agencija (STA).

Obe strani sta v bojih za mesto razglasili uspeh, vendar po navedbah Kijeva v mestu, kjer je pred vojno živelo 15.000 ljudi, še nič ni odločeno, potekajo pa siloviti spopadi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v sinočnjem video nagovoru razmere na fronti v regiji Doneck označil za težke, še posebej napete pa blizu mest Bahmut in Vugledar, kjer so ruske sile ta teden stopnjevale napade.

Okupatorji ne napadajo le naših položajev, ampak namerno in sistematično uničujejo mesta in vasi v okolici. S topništvom, letalstvom in raketami, navedbe Zelenskega še prenaša STA.

Rybar o Bahmutu na Twitterju.

Po padcu Soledarja ruske sile proti Bahmutu napredujejo iz treh strani

Kot je na spletnem družbenem omrežju Twitter sporočil Rusiji naklonjen Rybar, je v okolici Soledarja stanje na dan 28.1.2023 ob 13.00 uri sledeče: ruske enote napredovale v smeri Razdolovke in vzpostavile nadzor nad dvema opornima točkama 10. brigade ukrajinske vojske (AFU).

Severno od vasi Sol so Wagnerjevi jurišni odredi nevtralizirali strelske položaje AFU.
Napad na utrjeno območje se nadaljuje tudi v Paraskovievki in Krasni Gori, nadzor pa je že vzpostavljen nad utrdbo zahodno od reke Bahmutka.

V Bahmutu enote “Wagner” postopoma napredujejo v industrijski coni na vzhodnem obrobju mesta. V preteklem dnevu so se enote AFU umaknile s 17 strelnih položajev.

Pri Kleščejevki so ruski jurišni odredi ob podpori topništva potisnili sile 3. jurišne brigade in taktične skupine AFU “Adam” severno do Krasnega. Poleg tega so ruski enote nevtralizirale ukrajinske položaje v smeri Stupočke.

Ukrajinske enote so na ruske prodore odgovorile s povečanim topniškim ognjem in raketiranjem področja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: