S parkirnimi mesti za kolesa v dveh letih opremili 77 železniških postaj. Kolesarsko stezo Krško-Kostanjevica na Krki naj bi zgradili do maja

V preteklih dveh letih so parkirna mesta za kolesa postavili na 77 železniških postajah in postajališčih po Sloveniji. Letos jih nameravajo urediti še na 67, trenutno je v teku javno naročilo, so sporočili iz direkcije za infrastrukturo.

Urejanje parkirnih mest za kolesa na območju železniških postaj in postajališč se je začelo leta 2020, ko so na 27 lokacijah zgradili 2192 parkirnih mest za kolesa.

V naslednjih dveh letih so jih vzpostavili še dodatnih 3768, so zapisali na direkciji, ki postajališča ureja skupaj z okoljskim ministrstvom in podjetjem SŽ-Infrastruktura.

Na slovenskih železniških postajah in postajališčih je tako na voljo skupaj 5960 parkirnih mest za kolesa, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Vrednost do sedaj izvedenih del, ki so financirana iz sklada za podnebne spremembe, je 6,95 milijona evrov, so še zapisali na direkciji.

V Mariboru sta ŽP in AP povezani že nekaj let.
V nasprotju z železniško, avtobusna postaja še nima parkirnih mest za kolesa.

Kolesarsko stezo Krško-Kostanjevica na Krki naj bi zgradili do maja

Februarja lani začeto gradnjo 19,5-kilometrske kolesarske povezave Krško-Kostanjevica na Krki bodo predvidoma končali konec aprila.

Gre za skupni projekt občine Krško in sosednje občine Kostanjevica na Krki, še poroča STA.

Približno 6,27 milijona evrov vredno naložbo sta s skupaj 4,45 milijona evrov podprla Evropski sklad za regionalni razvoj in država, preostanek stroškov bosta pokrili sodelujoči občini.

Trasa kolesarske povezave se začenja na križišču pri stadionu Matije Gubca v Krškem. Teče mimo tamkajšnjega mestnega pokopališča do Žadovinka. Nadaljuje se v Bregeh in Drnovem do Velike vasi in nato po nadvozu nad dolenjsko avtocesto naprej v smeri Velikega Podloga, kjer se navezuje na državno cesto Drnovo-Križaj.

Nadaljuje se do Kostanjevice na Krki in od tam proti Šentjerneju. Konča se v bližnji Prekopi.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: