Za približno polovico slovenskih šolarjev danes začetek zimskih počitnic; med zimskimi počitnicami bodo policisti na smučiščih še bolj prisotni

Za šolarje z vzhodnega dela Slovenije se danes začenjajo zimske počitnice, sicer nekoliko prej kot ponavadi, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Razlog za premik začetka letošnjih zimskih počitnic je nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo konec februarja potekalo v Planici.

Številne aktivnosti so za učence in dijake pripravila društva zveze prijateljev mladine, za pestro dogajanje pa bo poskrbljeno tudi na Rogli, kjer poleg smučanja in teka na smučeh ponujajo tudi aktivnosti za tiste, ki ne smučajo.

Do petka bo na počitnicah 85.684 učencev ter 34.970 dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije – Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije.

Za ostale učence in dijake po Sloveniji pa bodo zimske počitnice od 6. do 10. februarja.

Na smučiščih bo poostren nadzor izvajala tudi policija.
“Naj bo varno in veselo!”

V petek je Policija sporočila, da začenja z akcijo poostrenega nadzora na smučiščih in nadzora nad vožnjo v naravnem okolju.

Od 1. do 27. januarja letos smo namreč policisti na slovenskih smučiščih obravnavali že 11 nesreč s hudimi telesnimi poškodbami, v petih primerih je šlo za otroke oziroma mladoletnike.

Med prihajajočimi zimskimi počitnicami, ki bodo letos šolarje razveselile malo prej kot v preteklih letih, bodo policisti poostreno preverjali spoštovanje predpisov na smučiščih in skrbeli za varnost smučarjev med njihovim predajanjem zimskim radostim.

Ciljna skupina policijskih aktivnosti za večjo varnost na smučiščih so predvsem otroci do 14. leta starosti in njihovi spremljevalci (starši, učitelji smučanja, žičničarji, nadzorniki smučišč idr.).

Na smučiščih bodo policisti ugotavljali predvsem prekrške, povezane s psihofizičnim stanjem smučarjev, in kršitve smučarjev, s katerimi so neposredno ogrožali druge uporabnike smučišč. Obravnavali bodo tudi nesreče na smučišču s hujšimi posledicami.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: