Janković: Energetika Ljubljana do konca aprila ne bo zviševala cen toplote. Vztraja tudi pri gradnji kanala C0, končanje napoveduje za letos

Energetika Ljubljana po zagotovilih ljubljanskega župana Zorana Jankovića tudi ob novih podražitvah in vladni uredbi, ki določa najvišjo ceno, ne bo dražila ogrevanja. Cena variabilnega dela toplote tako ostaja 79 evrov na megavatno uro, kar je skoraj 20 evrov nižje od zamejene cene v vladni uredbi.

Takšna cena bo nedvomno ostala še do konca aprila, je na novinarski konferenci zatrdil župan, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Energetika Ljubljana je z novembrom znižala variabilno ceno toplote 
za 13 odstotkov oziroma za 12 evrov glede na dotlej veljavno ceno.

Vlada je zaradi velikih podražitev v nekaterih občinah medtem 24. januarja izdala uredbo, s katero je najvišjo dovoljeno tarifno postavko za variabilni del cene toplote določila pri 98,70 evra na megavatno uro. Uredba velja od 1. januarja do 30. aprila.

Janković znova izkazuje samovoljo.

Janković vztraja pri gradnji kanala C0, končanje napoveduje za letos

Še pred tem je STA poročala, da je ljubljanski župan po odločitvi upravnega sodišča, da je društvo Alpe Adria Green lahko stranka v postopku za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za del kanala C0 med Črnučami in Brodom v Ljubljani, komentiral razvoj dogodkov.

Tako je na novinarski konferenci dejal, da je odpiranje tega soglasja na pravnomočno gradbeno dovoljenje praktično neizvedljivo.

 Poudaril je, da že imajo soglasje agencije za okolje, 
na podlagi katerega so tudi dobili gradbeno dovoljenje.

V prihodnjem tednu bodo tako začeli delati še na tretjem delu kanala, projekt pa bo končan letos. Voda bo tako še bolj varovana in še bolj čista, je zatrdil župan.

Janković je omenil tudi pobudo opozicije za sklic izredne seje mestnega sveta o kanalu C0, ki je, kot je že napovedal, ne bo sklical. Po njegovem mnenju je sklicevati sejo samo zaradi seje popolnoma nepotrebno, še navaja STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: