Ukrajina, fronta: Bahmut operativno obkoljen, Španija bo v Ukrajino poslala 4 do 6 tankov Leopard 2

Jan Gagin, pomočnik vršilca ​​dolžnosti vodje Ljudske republike Doneck (DPR), je dejal, da so ruske sile obkolile Bakhmut, poročajo svetovni mediji.

Trdi še, da trenutno poteka boj za nadzor nad avtocesto, 
ki vodi proti zahodu od Bahmuta do Časiv Jara. 

S tem se je odzval na sinočnje trditve tiskovnega predstavnika ukrajinske vojske, ki je izjavil, da so zavrnili ruske poskuse prekinitve oskrbovalne linije.

“Bahmut je operativno obkoljen, naše sile zapirajo obroč okoli mesta. Boj za nadzor nad avtocesto Časiv Jar-Bahmut poteka,” je dejal Gagin v nastopu na ruski državni televiziji.

Bahmut je bil v zadnjih mesecih izpostavljen hudim napadom ruskega topništva in pehote, po padcu Soledarja pa je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo situacija razvila v tej smeri.

Ruske enote prodirajo vse globlje v Bahmut.
(Vir: Twitter)

Španija bo Ukrajincem poslala štiri do šest tankov leopard 2

Koliko tankov bodo poslali, bo odvisno od bojne pripravljenosti tankov in od tega, koliko drugih držav bo sodelovalo pri oskrbi Ukrajine s tanki, je vir povedal za španski dnevnik El Pais.

Špansko obrambno ministrstvo zadeve še ni želelo komentirati. Dostavljeni tanki bi lahko pomagali odvrniti rusko invazijo v trenutku, ko Moskva na bojišču dosega nove uspehe in se zdi, da ukrajinska obramba poka po šivih in na celotni frontni črti.

Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je včeraj dejal, da njegova vlada pričakuje, da bo koalicija 12 držav v prvem valu poslala 120 do 140 tankov zahodne izdelave.

Po njegovih besedah ​​bi bili med temi tanki nemški leopard 2, britanski Challenger 2 in ameriški M1 Abrams, Ukrajina pa upa, da bo dosežen dogovor glede pošiljanja francoskih tankov Leclerc.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: