Črna kronika: sumljivi predmet v Linhartovi ulici v Celju ni bil nevaren, število žrtev v avtobusni nesreči na pomurski avtocesti naraslo na tri

Ponovimo: okoli 5. ure se je na pomurski avtocesti med Gančani in Mursko Soboto zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen avtobus tujih registrskih oznak. Po podatkih policije so umrle tri osebe, več pa jih je poškodovanih.

Pomurska avtocesta je zaradi prometne nesreče še vedno zaprta med priključkoma Gančani in Lipovci proti Mariboru, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Za osebna vozila je obvoz možen po regionalni cesti med priključkoma Turnišče ali Gančani in Lipovci. Pred Gančani je nastal zastoj, poroča prometnoinformacijski center.

Kot so dodali na Policijski upravi Murska Sobota, ogled kraja prometne nesreče pa še poteka. Podrobnosti bodo predstavili v izjavi za medije ob 13. uri.

Ni še znano, ali so nesreči botrovale zimske razmere,
ali pa je šlo za človeški faktor.

Sumljivi predmet v Linhartovi ulici v Celju ni bil nevaren

Policija je bila zjutraj obveščena tudi o sumljivem predmetu v Linhartovi ulici v Celju, še prenaša STA.

Zaradi sumljivega predmeta so policisti zavarovali območje okoli celjske tržnice in Zaporov Celje. Na kraj so prišli bombni tehniki specialne enote policije, ki so sumljivi predmet pregledali in ugotovili, da ni nevaren, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Po navedbah celjske policije so bombni tehniki prav tako ugotovili, da ni šlo za eksplozivno sredstvo.

Celjski kriminalisti so opravili ogled kraja in v sodelovanju s policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin o sumu storitve kaznivega dejanja zloraba znamenj za pomoč in nevarnost. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: