Madžari prodirajo: po prevzemu Nova KBM s strani OTP, zdaj naftar Mol za prevzem OMV Slovenija pripravljen prodati nekatere črpalke

Madžarska naftna družba Mol s ciljem pridobitve soglasja Evropske komisije za prevzem mreže bencinskih servisov OMV Slovenija ne izključuje morebitne prodaje nekaterih svojih sredstev, so povedali v družbi.

Podrobnejših informacij ne razkrivajo, pojasnjujejo zgolj, da sodelujejo pri poglobljeni preiskavi Evropske komisije.

Da naj bi Mol v kratkem začel prodajati nekatere od 53 bencinskih servisov, kolikor jih obvladuje v Sloveniji, je včeraj poročal ljubljanski Dnevnik.

Kot pravijo v Molu, v okviru te transakcije ne izključujejo morebitne prodaje nekaterih svojih sredstev. Postopek še poteka, zato podrobnejših informacij ne razkrivajo.

Kot prenaša MMC RTV SLO, je Mol pogodbo o nakupu 92,25-odstotnega deleža v družbi OMV Slovenija, v kateri že ima 7,75-odstotni delež, podpisal junija 2021.

Dogovorjena kupnina za celoten delež znaša 301 milijon evrov, s tem pa bi Madžari prišli do mreže 120 bencinskih servisov, ki je druga največja v državi. Mol ima medtem kot tretji največji ponudnik v Sloveniji že omenjenih 53 bencinskih servisov.

Daleč največji ponudnik je Petrol s 318 prodajnimi enotami še navajajo.

Sodobni benciski servisi so seveda mnogo več kot nekdanje črpalke za točenje goriva.
(Fotografija je simbolična, foto: Harrison Haines, Pexels.com)

V družbi so sicer prepričani, da bo načrtovani prevzem koristil konkurenčnosti in kupcem na slovenskem trgu, saj bo ustvaril močnejšo konkurenco za vodilnega na trgu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: