STA: Število žrtev potresa v Turčiji in Siriji strmo narašča. AA: samo v Turčiji že skoraj 4000 mrtvih, skupno skoraj 5000

Reševalci v Turčiji in Siriji po včerajšnjem uničujočem potresu ob nizkih temperaturah in močnem deževju med ruševinami več tisoč stavb nadaljujejo iskanje preživelih.

Po zadnjih podatkih turških oblasti je umrlo več kot 4300 ljudi, najmanj 19.000 je ranjenih.

Iz osrednje Turčije so zgodaj zjutraj poročali o novem potresu z magnitudo 5,5 v bližini mesta Golbasi.

Turške in sirske ekipe za odzivanje na nesreče poročajo, da je bilo v več mestih porušenih več kot 5600 stavb. V Turčiji so doslej iz ruševin rešili več kot 7800 ljudi, je sporočila vlada.

Jugovzhod Turčije in severozahod Sirije je v ponedeljek prizadel katastrofalni potres z magnitudo 7,8. Sledilo je več deset popotresnih sunkov, nato je čez štiri ure območje stresel nov potres z magnitudo 7,5.

Žalostna objava, ki je svet obšla davi.

Število žrtev strmo narašča in tako bo žal še kar nekaj časa

Odkar je južno Turčijo prizadel potres z magnitudo 7,8, so zabeležili vsaj 100 popotresnih sunkov z magnitudo 4,0 ali več.

Po zadnjih podatkih je v potresih v Turčiji in Siriji umrlo več kot 4800 ljudi. Po poročanju tiskovne agencije Anadolu je v Turčiji umrlo skoraj 3400 ljudi, v Siriji pa še 1400.

Kot so sporočili na spletnem družbenem omrežju Twitter se je število žrtev potresa v Turčiji povzpelo na 3381.

Da je približno štiri milijone ljudi v severni Siriji zaradi vojne razseljenih in so odvisni od humanitarne pomoči, pa je opozoril James Elder, tiskovni predstavnik UNICEF-a, ki je ponovno poudaril, da je potres še poslabšal razmere.

Ljudje so zapustili svoje domove in so zdaj na mrazu brez dostopa do vode. Prav oskrba z vodo je za UNICEF ključnega pomena. Pri organizaciji so izpostavili potrebo po odejah, hrani ter psihološki podpori in izpostavili ogroženost otrok, ki so v dani situaciji najbolj izpostavljeni negativnim vplivom.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: