Ljubljansko letališče na predkovidno raven predvidoma v 2026, potniki nadomestili 600 ton ogljikovega dioksida

Ljubljansko letališče, s katerim upravlja Fraport Slovenija in prek katerega je lani potovalo dobrih 970.000 potnikov, bi lahko predkovidne ravni potniškega prometa doseglo leta 2026.

Kot še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA), bi lahko v čarterskem prometu to dosegli že leta 2024, za letos pa pričakujejo, da bodo oskrbeli okoli 1,2 milijona potnikov.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana se bo po pričakovanjih že letos približalo ravnem, ki jih je beležilo pred pandemijo covida-19, so povedali v Fraportu Slovenija, ki upravlja z letališčem.

V družbi poudarjajo, da v letalski industriji še vedno vztrajajo nekatere negotovosti.

Predvsem tradicionalne letalske prevoznike omejujejo logistični izzivi, saj se soočajo s težavami pri ponovni zagotovitvi letal in osebja. Pod pritiski donosov naraščajo cene letalskih vozovnic, ne pa tudi ponudba števila letalskih sedežev.

V letalski industriji še vedno vztrajajo nekatere negotovosti.

Potniki na ljubljanskem letališču nadomestili 600 ton ogljikovega dioksida

Potniki na ljubljanskem letališču so v letu in pol od začetka projekta za nadomeščanje ogljičnega odtisa izravnali skupno 600 ton ogljikovega dioksida in s tem preleteli več kot pet milijonov ogljično nevtralnih kilometrov, so minuli teden še sporočili iz Fraporta Slovenija.

Izravnava odtisa poteka s prispevki za okoljske projekte prek spletnega orodja. To možnost ponujajo v partnerstvu z družbo Carbon Click, in sicer ne glede na prevoznika in destinacijo.

Vsi potniki, ki se odločijo za izravnavo ogljičnih izpustov, ki jih povzročijo z letalskimi potovanji, lahko po njihovih besedah natančno preverijo, kje in kako se vlagajo njihova nadomestila.

S pomočjo spletnega orodja lahko hitro izračunajo odtis svojega leta ter ga s plačilom za izbrane projekte pogozdovanja in obnovljive vire energije nadomestijo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: