Severni tok 2: Washington odgovornost za uničenje zanika, zahodni mainstream mediji so se zdaj lotili nagrajevanega Hersha

Samo čakalo se je, da zgodba izbruhne, zdaj pa je ne morejo skriti več niti zahodn(jašk)i MSM.
Slavni ameriški novinar Seymour Hersh (dobitnik Pulitzerjeve nagrade leta 1970) namreč trdi, da so eksploziv pod
“Severni tok 2” junija 2022
položili ameriški potapljači.

Norveška je pomagala ZDA

“Lansko poletje so mornariški potapljači, ki so delovali pod krinko Natovih vaj, znanih kot Baltops 22, na dno in ob cevi položili daljinsko aktivirane eksplozivne naprave, ki so tri mesece kasneje uničile tri od štirih plinovodov Severnega toka,” je pozno v soboto- in glede na Hersheve objave s sklicevanjem na vire- završalo na spletnem družbenem omrežju Twitter.

Po njegovih trditvah ​​je bila 26. septembra z letala norveške mornarice odvržena sonarska boja, ki je sprožila bombe. Biden naj bi o sabotaži s svojo ekipo razpravljal več kot 9 mesecev. Glavno vprašanje je bilo, kako ne pustiti sledov.

Skrajšano: Hersh je samo objavil, kar se je domnevalo že nekaj časa in kar uradna Moskva nenehno zatrjuje. ZDA seveda vse skupaj zanikajo, Rusija pa od slednjih zahteva zavzetje uradnega stališča in dodatna pojasnila.

O gospodarski škodi je v tem kontekstu bolje sploh ne razpravljati, saj bi zlahka prišli do vrtoglavih, celo nepredstavljivih številk. Razkritje tudi jača oziroma krepi Trumpovo predsedniško kandidaturo.

Vplivni ameriški novinar trdi, da se za uničenjem plinovoda skriva uradni Washington.
(Foto: Kendall Hoopes, Pexels.com)

Pulitzerjev nagrajenec čez noč postal kontroverzni novinar, je bolj jasen tudi razlog za ukrajinsko vojno?!

(Pro)zahodni mediji, med katere sodi tudi veliko število regijskih, zdaj- ravno tako pričakovano- že objavljajo sočne podrobnosti v zvezi s Hershevim delom, za katerega trdijo, da je v zadnjih letih povezano s številnimi polemikami.

Britanski The Times, ki je objavil ugotovitve poročila, je tako že zapisal, da ga je treba jemati z rezervo, saj so bila številna njegova dela v zadnjih letih postavljena pod vprašaj in ovržena. Pri svojih trditvah se je pogosto skliceval na anonimne vire brez navajanja konkretnih dokazov, kar domevno velja tudi za to poročilo o Severnem toku 2, pišejo.

Eno takšnih del, navaja Times, prenaša pa hrvaški Index, je tudi kontroverzen članek o tem, kako so ZDA našle in ubile Osamo bin Ladna. Nadalje zdaj dvomijo tudi v članek, v katerem postavlja pod vprašaj poročila, da je režim sirskega predsednika Bašarja al Asada nekoč napadel civiliste s kemičnim orožjem, kar sicer na nepokorjenem delu svetovnega spleta velja za splošno resnico in dejstvo.

Tako kot za slednje velja tudi, kaj je dejanski vzrok spopada v Ukrajini: kot prenaša tudi MMC RTV SLO, so se ZDA bale, da bosta plinovoda Rusiji služila kot prepotreben vir dohodkov in da bosta Nemčija in preostanek zahodne Evrope postala odvisna od poceni ruskega plina, obenem pa bi se zmanjšala odvisnost Evrope od ZDA.

Nekaj tednov pred napadom Rusije na Ukrajino je Biden javno napovedal, da se bo projekt Severni tok 2 “tako ali drugače” ustavil, če se bo napad res zgodil, pri tem pa naj bi ZDA, tako vsaj ruski spletni viri, delala vse, da bi do napada res prišlo, med drugim z oboroževanjem ukrajinskih paravojaških formacij (op.ur.).

Spomnimo: gradnjo zdaj spornega plinovoda so končali septembra 2021, a ni nikoli začel obratovati. Nemčija dovoljenja ni izdala, za tako potezo pa se je odločila le nekaj dni pred napadom Rusije na Ukrajino.

Eksploziji sta se zgodili v izključnih gospodarskih območjih Švedske in Danske, ki sta ugotovili, da so bile eksplozije na plinovodih namerno sprožene (kot so denimo pred dnevi zaznali tudi turški potres, še pred tem pa eksplozijo na takrat novi ruski podmornici Kursk, ki je potonil na dno in vzel življenja 118 mornarjev, celotne posadke torej), nista pa sporočili, kdo bi bil lahko odgovoren zanje.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: