V februarju bo na razdelilna mesta dobavljenih 640 ton hrane

V okviru Operativnega programa za hrano in/ali osnovno materialno pomoč (program) bo partnerskim organizacijam (Rdeči križ in Karitas) dobavljeno 640 ton prehrambnih izdelkov za socialno in materialno najbolj ogrožene osebe, je na vladni spletni strani zapisalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Program se sofinancira iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim in se izvaja od leta 2014 z namenom zagotoviti pomoč materialno in socialno najbolj ogroženim osebam v Sloveniji v obliki prehrambnih izdelkov.

Ob tem se izvajajo različni spremljevalni ukrepi, 
ki spodbujajo socialno vključevanje materialno in socialno najbolj ogroženih oseb.

Hrano bosta partnerski organizaciji Slovenska karitas in Rdeči križ Slovenije dostavili na razdelilna mesta: med dobavljeno hrano bo 320.544 litrov polnomastnega mleka, 94.424 litrov sončničnega olja, 77.539 kilogramov jajčnih testenin, 47.041 kilogramov brušenega dolgozrnatega riža, 34.176 kg konzerviranega fižola in 66.873 kilogramov konzerviranega graha.

Nekateri se po prehranski paket Rdečega križa odpravijo kar s taksijem.

Letošnje dobave hrane bodo potekale februarja (predvidoma do 20.2.), aprila cel mesec in septembra, prav tako cel mesec.

Podrobnejše informacije o terminih razdeljevanja paketov s hrano in upravičenosti do izdelkov sicer nudijo območna združenja obeh partnerskih organizacij, so še zapisali pri ministrstvu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: