Vnos vlog za pomoč gospodarstvu v energetski krizi predvidoma od 21. februarja; februarja na čakanju nekaj deset zaposlenih v Talumu

Gospodarske družbe in samostojni podjetniki, gospodarsko-interesna združenja, zadruge, gospodarske zbornice, sindikati, zasebna društva in zasebni zavodi bodo vloge za subvencioniranje visokih cen energentov predvidoma lahko vlagali med 21. in 28. februarjem.

Skupno je za subvencije na voljo 650 milijonov evrov, 
še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Začasni ukrep pomoči za področje gospodarstva, ki bo upravičencem omogočal subvencioniranje povišanih stroškov za energente v tem letu, je prinesel zakon o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize.

Upravičenci bodo vloge lahko oddali v spletno aplikacijo javne agencije Spirit Slovenija, na njihovi spletni strani so objavljeni tudi napotki, kaj lahko upravičenci pripravijo že pred samo oddajo vlog.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Pok Rie, Pexels.com)

Februarja na čakanju nekaj deset zaposlenih v Talumu

Med 40 in 70 zaposlenih v kidričevskem Talumu so začasno napotili na čakanje na delo na domu, pri čemer podjetje računa na povrnitev sredstev s strani države na podlagi zakona o pomoči gospodarstvu zaradi energetske krize.

Kot pojasnjuje prvi mož Taluma Marko Drobnič ukrep ni toliko povezan samo z energetsko krizo in visokimi cenami energije, pač pa so zaznali tudi nižje povpraševanje na področju proizvodnje drogov, zato so se odločili, da bodo februarja temu primerno prilagodili obseg poslovanja.

V tem času bodo opravili nekatere remonte, ki bi jih sicer nekoliko pozneje.

V Talumu so sicer v zadnjih mesecih številne od okoli 1500 zaposlenih že prerazporedili v druge proizvodne enote, potem ko so morali zaradi visoke cene elektrike precej znižati proizvodnjo primarnega aluminija.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: