Slovenija Siriji namenja materialno pomoč v vrednosti 115.000 evrov: 15 krat toliko kot je stala pot Urške Klakočar Zupančič na Dunaj. Izjava mlade Sirke razburja svetovni splet

(novica s komentarjem)

Vlada Republike Slovenije je sprejela odločitev, da se Sirski arabski republiki na podlagi zaprosila zaradi posledic potresa prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite zagotovi materialno pomoč v obliki 1500 kosov samonapihljivih ležalnih podlog. Ocenjena vrednost pomoči, skupaj s prevozom, je 115.000 evrov.

Sredstva v višini do 105.000 evrov bodo zagotovljena iz sredstev proračunske rezerve Republike Slovenije, strošek prevoza v višini do 10.000 evrov pa bo zagotovilo Ministrstvo za obrambo, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, so sinoči še zapisali na vladni spletni strani. 

Spomnimo: gre za znesek, ki je dobrih 15 krat večji od stroškov zloglasnega poleta na relaciji Ljubljana-Dunaj (6.926 evrov), ki si ga je ob delovnem kosilu ob ogledu znamenitega dunajskega novoletnega koncerta privoščila sicer velika zagovornica potlačenih Urška Klakočar Zupančič, predsednica Državnega zbora. Skupni stroški naj bi takrat tako znašali 7.352,36 evra.

Da novica ne bi dobila negativne konotacije, pa so poskrbeli pri Slovenski tiskovni agenciji, kjer so zapisali, da je “Slovenija sicer že pred tem napovedala, da bo Turčiji in Siriji namenila skoraj milijon evrov pomoči”. Mnogi so ob tem – in dejstvu, da je vlada nedavno STA namenila dodatna sredstva– dvignili obrvi in skomignili z rameni.

Potresi na jugovzhodu Turčije in severozahodu Sirije je po doslej znanih podatkih zahteval že več kot 24.000 življenj.

Samo 15 krat toliko, kolikor je stal dunajski izlet Urške Klakočar Zupančič,
bodo zaenkrat od Slovenije prejeli Sirci.

Video posnetek mlade Sirke razburja svetovni splet

Medtem svetovni splet razburja izjava mlade Sirke, ki je opozorila na dvoličnost Zahoda in mednarodne skupnosti, ki je fokus usmerila na posledice potresa v Turčijo, na to od dolgoletne vojne- ki jo je financiral prav Zahod– prizadeto državo pa povsem pozabila.

Posnetek je podnaslovljen v angleščino, Sirka pa v njem opisuje strahotne razmere in zliv svoj gnev nad trenutnimi okoliščinami in znova opozarja na razsežnost katastrofe, ki ne bi smela biti podvržena političnemu barantanju.

Video posnetek, ki je med drugim razburil tudi spletno družbeno omrežje Twitter.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: