V BiH prihaja Lidl, konec minulega leta pa jo je zapustil McDonald’s

Trgovska veriga Lidl bo razširila svoje poslovanje na Bosno in Hercegovino, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Podjetje se že pripravlja na gradnjo logističnega središča pri Sarajevu, načrtuje pa vzpostavitev mreže trgovin po državi.

Izvršni direktor v Lidlu Dean Sunek in vodja enega od oddelkov Marjan Miković sta ministru za zunanjo trgovino BiH Staši Košarcu predstavila načrt, po katerem bi Lidl v naslednjih nekaj letih odprl trgovine v vseh krajih, kjer živi več kot 30.000 prebivalcev.

Lidl je prisoten že v 31 evropskih državah, med drugim tudi na Hrvaškem in v Srbiji, ter v ZDA in Hongkongu. V BiH namerava zaposliti okoli 2000 ljudi. V trgovinah bodo na prodaj tudi izdelki podjetij iz BiH.

LIDL HRVAŠKA je denimo v letu 2021 dosegel skupni letni prihodek v višini skoraj 879 milijonov €, kar predstavlja relativno spremembo celotnega prihodka v višini dobrih 68 milijonov € glede na preteklo obdobje, ko je poslovni subjekt dosegel skupni letni prihodek v višini slabih 810 milijonov €.

V zadnjih dveh letih je poslovni subjekt posloval z dobičkom, je razvidno iz objavljenih poslovnih rezultatov. V letu 2021 je družba dosegla čisti poslovni izid v višini slabih 52 milijonov €. Istega leta so povečali število zaposlenih; tako ima Lidl HRVAŠKA zdaj 2.846 zaposlenih.

Ni še jasno, na kakšne rezultate pri nemški trgovski verigi računajo v BiH, je pa Lidl Hrvaška primer uspešnega poslovanja.

BiH je konec decembra po 11 letih sicer zapustila ameriška veriga s hitro prehrano McDonald’s, potem ko je družba odvzela licenco za delo tamkajšnji franšizi zaradi več škandalov.

Lidl Hrvatska kot primer uspešnega poslovanja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: