Ukrajina priznala težke spopade v okolici Bahmuta, Francija ponovno svetuje državljanom, naj se izogibajo odhodu v Belorusijo

Ukrajina je danes priznala, da severno od mesta Bahmut potekajo težki spopadi z ruskimi silami, češ da je vas Paraskoviivka tarča intenzivnega obstreljevanja in napadov.

Rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da so njihove sile zavzele vas Krasna Hora, ki leži ob Paraskoviivki.

Vodja ruske paravojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je sicer že včeraj poročal, da so njegove sile zavzele Krasno Horo, pri čemer naj ne bi imele podpore rednih ruskih sil.

Boj za Bahmut v regiji Doneck, ki je v vojni dobil simbolen pomen, je najdlje trajajoča bitka od začetka ruske invazije, Rusija pa zavzetje predstavlja kot enega svojih glavnih vojaških ciljev.

Težki spopadi potekajo tudi za Vugledar, še eno mesto v regiji Doneck, ki ga napada ruska vojska. Ukrajinsko predsedstvo je danes poročalo o napetih razmerah tudi na tem območju, še prenaša STA.

Danes zvečer so ruski viri na spletnem družbenem omrežju Twitter sporočili, da je Paraskoviivka operativno obkoljena in da imajo pod popolnim nadzorom cesto E30, še eno od treh oskrbnih, ki vodijo v Bahmut.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Mikhail Volkov, Pexels.com)

Reuters prenaša poziv francoskega ministrstva

Francosko zunanje ministrstvo je danes ponovilo, da svojim državljanom “odločno odsvetuje odhod v Belorusijo” glede na skoraj leto dni trajajočo vojno Rusije v Ukrajini, in znova spodbudilo tiste v državi, naj odidejo.

V posodobljenem nasvetu francoskim državljanom je zunanje ministrstvo navedlo, da je za potnike odprt samo en mejni prehod, ki se iz Belorusije odpravljajo na Poljsko.

Beloruske meje z Litvo in Latvijo so bile odprte, je dodal.

V začetku dneva so tudi ZDA svojim državljanom naročile, naj nemudoma zapustijo Rusijo zaradi bližajoče se obletnice vojne v Ukrajini in nevarnosti samovoljne aretacije ali nadlegovanja s strani ruskih organov pregona.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: