V petek stavka na sedmih nemških letališčih, Lufthansa zaradi izpada informacijskega sistema odpovedala številne lete

Delavci na sedmih nemških letališčih, tudi na prometnih Frankfurtu in Münchnu, so za petek napovedali stavko, s katero bodo podkrepili zahteve po višjih plačah, je sporočil sindikat Verdi.

Pričakovati je, da bo stavka povzročila zamude in odpovedi letov in da bo prizadetih več deset tisoč potnikov. Na udaru naj bi bil predvsem notranji promet.

Delavci skupaj stopnjujejo pritisk na svoje delodajalce, ker pogajanja še niso prinesla nobenih rezultatov,” je po poročanju tujih tiskovnih agencij pojasnila podpredsednica Verdija Christine Behle.

Verdi trenutno vodi pogajanja v imenu javnih uslužbencev, letališkega in varnostnega osebja, njegova osrednja zahteva pa so višje plače, saj je visoka inflacija močno zarezala v kupno moč zaposlenih.

Za Lufthanso pomladi še ne bo tako hitro nastopila.
(Fotografija je simbolična.)

Lufthansa zaradi izpada informacijskega sistema odpovedala številne lete

Kot še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), je bil danes nemški letalski prevoznik Lufthansa zaradi velikih težav z informacijskim sistemom prisiljen ukiniti in prestaviti številne lete.

V letalskem velikanu še niso pojasnili, katera letališča so prizadeta, naj bi bilo pa na prometnih letališčih Frankfurt in München precej kaotično.

Za primerjavno: današnji let z Münchna na Brnik in nazaj je že odpovedan.

Letalske družbe iz skupine Lufthansa se trenutno soočajo z izpadom informacijskega sistema, je prek družbenega omrežja Twitter sporočil nemški letalski prevoznik.

Iz tega razloga prihaja do zamud in odpovedi letov. Obžalujemo nevšečnosti, ki jih to povzroča našim potnikom, so dodali v Lufthansi.

Do izpada naj bi prišlo zaradi gradbenih del na železniški progi v Frankfurtu. Najverjetneje včeraj naj bi bager prerezal več optičnih kablov nemškega telekomunikacijskega podjetja Deutsche Telekom.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: