Iran ob 8. uri prizadel potres z močjo 5,3. Nov potres v Turčiji in Siriji zahteval tri življenja, več sto poškodovanih

Okoli osme ure zjutraj je jug Irana streslo z magnitudo 5,3 po Richterjevi lestvici, poroča iranska tiskovna agencija Fars. Do potresa je prišlo v istoimenski provinci, katere upravno središče je Širaz.

V Turčiji, po Mali Aziji in vsem Sredozemlju sicer še naprej beležijo tresljaje majhne moči, je pa področje Hataya pozno zvečer oz. ponoči prizadel nov hud potres z magnitudo kar 6,4.

V Turčiji so po podatkih oblasti umrli trije ljudje, več kot 200 poškodovanih je v bolnišnicah, v Siriji pa je po navedbah belih čelad ranjenih več kot 130 ljudi, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Tresenje tal so čutili tudi v turških mestih Antakya in Adana, ki ležita približno 200 kilometrov severno od epicentra, v Siriji, pa tudi v Libanonu in na palestinskih ozemljih.

Številne stavbe v Turčiji in Siriji, ki so bile že poškodovane po potresu v začetku meseca, so se po vnovičnem tresenju tal zrušile, reševalci pa znova iščejo ujete pod ruševinami.

Novo tresenje tal je povzročilo paniko na območju, ki ga je opustošil potres 6. februarja, v katerem je v obeh državah skupaj po najnovejših podatkih umrlo več kot 47.000 ljudi.

Nemirna tla na Bližnjem vzhodu. Najprej Turčija in Sirija, zdaj še Iran.

V novem potresu na severozahodu Sirije poškodovanih več kot 40 ljudi

V omenjenem potresu na severozahodu Sirije, je bilo samo v Siriji poškodovanih najmanj 42 ljudi, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice.

Južno turško provinco Hatay na meji s Sirijo je kmalu po prvem stresel še en potres z magnitudo 5,8, pa je sporočila turška agencija za naravne nesreče Afad.

Po potresu z magnitudo 6,4, ki je stresel Hatay in severozahod Sirije, so ljudje skakali s streh in balkonov hiš, ko so poskušali priti na varno, je sporočil observatorij in dodal, da so bili poškodovani ljudje žrtve padajočih opek in ruševin.

Epicenter nocojšnjega prvega potresa z magnitudo 6,4 je bil v provinci Hatay v kraju Defne.

Kmalu je sledil še en potres z magnitudo 5,8 in z epicentrom v turškem kraju Samandag ob morju, slabih 20 kilometrov vzhodneje od kraja Defne.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: