Nevarne ZDA: novinar na Floridi ubit med poročanjem s prizorišča predhodnega streljanja, Trump obiskal prizorišče železniške nesreče v Ohiu

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je včeraj obiskal prizorišče nedavnega iztirjenja vlaka, ki je prevažal strupene snovi in iztiril pri kraju East Palestine v državi Ohio.

Trump je ostro kritiziral odziv administracije predsednika Joeja Bidna na nesrečo. Biden je v ameriških konservativnih medijih v zadnjih dneh tarča kritik, ker je šel v Ukrajino namesto v Ohio.

Trump je dejal, da upa, da bo Bidnu ostalo še kaj denarja za prebivalce East Palestine. Domačinom, ki jih skrbi morebitno onesnaženje podtalnice, je med drugim delil vodo v steklenicah z napisom Trump.

Bidnova vlada se zagovarja, da so uradniki pristojnih organov prišli na kraj nesreče nekaj ur po iztirjenju 3. februarja. Bela hiša pravi, da je ponudila tudi zvezno pomoč.

Tik pred Trumpovim prihodom v Ohio je minister za transport Pete Buttigieg napovedal, da bo šel tja danes, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Še eno streljanje, s tremi mrtvimi in nekaj ranjenimi, je pretreslo ZDA,
po besedah predsednice EK najbolj miroljubne države na svetu.

(Vir: splet, PS)

Novinar na Floridi ubit med poročanjem s prizorišča predhodnega streljanja

Novinar lokalne televizije na Floridi je bil včeraj ubit med poročanjem s prizorišča predhodnega streljanja v predmestju Orlanda.

19-letni napadalec, ki naj bi zagrešil tudi prvo streljanje, v katerem je umrla ena oseba, je ob vrnitvi na prizorišče zločina ubil novinarja in devetletno deklico v eni od bližnjih hiš.

Šerifov urad okrožja Orange v ameriški zvezni državi Florida je sporočil, da so pridržali 19-letnega Keitha Mosesa, ki je v preteklosti že bil obravnavan zaradi več hujših kaznivih dejanj.

Kot je dejal šerif, je bil Moses znanec ženske, ki je bila ubita v sredo zjutraj. Ostalih svojih žrtev naj ne bi poznal.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: