V trčenju vlakov na severu Grčije več kot 30 mrtvih, 80 ranjenih. Vzrok še neznan, aretirali odgovornega za progo (video)

V trčenju potniškega in tovornega vlaka blizu mesta Larisa na severu Grčije je pozno sinoči umrlo najmanj 32 ljudi, več kot 80 jih je po podatkih pristojnih oblasti utrpelo poškodbe.

Zakaj sta vlaka trčila, zaenkrat še ni znano, grški mediji pa nesrečo označujejo za najhujšo železniško v državi doslej.

Vzrok trčenja torej še ni znan, so pa- kot prenašajo svetovni mediji- po nesreči aretirali železniškega uradnika, odgovornega za progo. Na spletnih družbenih omrežjih zato predvidevajo, da je nesreči botroval človeški faktor.

Vlaka sta trčila malo pred polnočjo, ko je potniški vlak s približno 350 potniki potoval iz Aten proti Solunu, tovorniški pa v nasprotni smeri. Po trčenju se je več vagonov iztirilo, vsaj eden od njih naj bi bil popolnoma zverižen, medtem ko so druge zajeli plameni.

“Vagon se je prevračal, dokler nismo obstali na boku. Potem pa je nastala panika. Požar je takoj izbruhnil tako z leve kot z desne strani. Ko smo padali, smo goreli. Sledilo je deset do petnajst sekund kaosa. Prevračanje, požari, razbita okna, ujeti ljudje, ki kričijo,” je pričevanja potnikov prenesel britanski BBC.

Na prizorišče so napotili približno 150 gasilcev in 40 reševalnih vozil. Nadaljujejo se prizadevanja za rešitev tistih, ki ostajajo ujeti. Reševalci se bojijo, da se potnikom iz zagorelih vagonov ni uspelo rešiti in da bodo našli zgolj zoglenela trupla.

Večino potnikov so sicer že uspeli spraviti na varno, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: