Umrl Tom Sizemore, za igralcem bo ostala praznina

Tom Sizemore, igralec, najbolj znan po uspešnicah “Reševanje vojaka Ryana”, “Rojena morilca” in “Vročina”, je umrl v starosti 62 let, je sinoči za CNN potrdil njegov predstavnik Charles Lago.

Spomnimo, hollywoodski junak je bil sredi februarja hospitaliziran po možganski anevrizmi. Sizemore je umrl v spanju in mirno v medicinskem centru Saint Joseph’s v Burbanku v Kaliforniji. V zadnjih trenutkih življenja sta bila z njim njegova sinova in brat Paul Sizemore.

“Zelo sem užaloščen zaradi izgube mojega velikega brata Toma. Bil je večji od življenja. Name je vplival bolj kot kdorkoli, ki ga poznam. Bil je nadarjen, poln ljubezni, znal te je neskončno zabavati s svojo duhovitostjo in pripovedovalsko sposobnostjo. Uničen sem, ker ga ni več in za vedno ga bom pogrešal,” je zapisano v izjavi, ki jo je podpisal Paul Sizemore, prenašajo svetovni mediji.

Igralčeva družina je v ponedeljek sporočila, da so jim zdravniki rekli, da “ni upanja”. Svetovali so jim tudi, naj glede na Tomovo resno zdravstveno stanje razmislijo o tem, da bi ga odklopili iz aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju.

V Detroitu rojeni Sizemore je v Hollywoodu zaslovel predvsem z igranjem in upodabljanjem negativcev, tako imenovanih bad boys (hudih fantov), vendar je javnost pogosto bolj zanimalo njegovo burno zasebno življenje.

Igralec se je namreč, kot marsikdo v tem miljeju, dolga leta spopadal z odvisnostjo od mamil, leta 2003 pa je bil obsojen zaradi zlorabe (domnevno dalj časa trajajočega nasilja) svojega nekdanjega dekleta Heidi Fleiss, ki je bila nekaj časa vodilna h’woodska madam, ki je bogati klienteli zagotavljala mlada in lepa dekleta.

Tom Sizemore- h'woodska legenda, ki bi lahko dala več, kot je.

Igral uličarje, kar je na koncu skorajda tudi postal

Čeprav je vse življenje igral grobe uličarje, je Tom Sizemore pravzaprav otrok spodobne buržoazije, ob njegovi smrti zapiše Jurica Pavičić, hrvaški scenarist in filmski kritik.

Njegov oče je bil profesor filozofije, mati pa državna pravobranilka in varuhinja človekovih pravic. V film se je prebil v poznih osemdesetih z nekaj manj znanimi “indie” naslovi.

Sizemore naj bi imel težave z mamili že kot najstnik. V poznih devetdesetih so prav mamila končala njegov prvi zakon.

Kot že omenjeno, je bil leta 2003 obsojen na sedem mesecev zapora in obvezno zdravljenje odvisnosti zaradi nasilja nad svojo partnerko Heidi Fleiss. A to še ni bilo dno!

Objavljeni so bili video-posnetki njegovih spolnih odnosov, za kar naj bi spokrbel kar sam, javnost pa je šokiral z resničnimi ali izmišljenimi izpovedmi o lastnih erotičnih dogodivščinah. Sodne bitke proti obtožbam spolnega nadlegovanja postanejo stalnice, širil je trače o Clintonovih ljubicah in svojem razmerju s Paris Hilton, pojavil se je celo resničnostni show o njegovem boju z mamili.

Postal je tako osebno ter bčečloveško in družbeno toksičen, da so se ga bolj vplivni režiserji izogibali, oziroma zavračali ponudbe za vloge že ob omembi njegovega imena. Kljub temu je nenehno igral: samo v letu 2022 je igral v 12 -ih filmih, a vse zapovrstjo lahko uvrstimo v kategorijo “no-name”.

V tej množici izstopa le ena nedavna pomembna vloga: tista v povratni tretji sezoni Lynchevega “Twin Peaksa”, še zapiše Pavičić. “Za njim bo ostala peščica res odličnih vlog v odličnih filmih. A tudi obžalovanje za kariero, ki bi jo lahko imel, pa jo je tako nespametno zapravil.”

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: