Na pogajanjih o stavkovnih zahtevah Sviza še brez dogovora; ministrstvo s številnimi ukrepi za zagotovitev enakih pogojev vsem učencem

Na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje so se danes nadaljevala pogajanja o stavkovnih zahtevah šolskega sindikata Sviz, vendar še ni dogovora, je popoldne poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Pogajanja tečejo, smo v neki sklepni fazi, zato ne bi niti komentirali preveč, je dejala ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. Meni, da bodo v kratkem prišli tudi s končnimi rešitvami.

Kot je v izjavi po pogajanjih povedala ministrica, so pogajalci zelo konstruktivni, o podrobnostih pa ni želela govoriti.

Več o vsebini pogajanj ni želel pojasniti niti glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Povedal je, da se bodo v sredo še enkrat dobili in opravili poizkus zaprtja stavkovnega sporazuma.

Danes so po njegovih navedbah sicer preigravali nekatere možnosti, ki jih prej ni bilo v stavkovnem sporazumu. In to je treba zdaj premisliti in se opredeliti do tega, je še dodal.

Načeloma ministrstvo podpira namene predlagatelja v zvezi z zagotovitvijo brezplačne prehrane za učence.

Ministrstvo s številnimi ukrepi za zagotovitev enakih pogojev vsem učencem

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je v odgovoru na poziv ZPM Ljubljana Moste-Polje, da naj dejansko uredijo brezplačno osnovno šolo, navedlo številne že vzpostavljene sistemske ukrepe.

Ti po njihovih navedbah pomagajo zagotavljati vsem učencem enake pogoje, ne glede na njihov socialno ekonomski položaj ali druge osebne okoliščine.

Ministrstvo med številne sistemske ukrepe med drugim uvršča brezplačno izposojo učbenikov, subvencionirano šolsko prehrano, razširjen program, sofinanciranje šole v naravi, prilagojeno izobraževanje za otroke s posebnimi potrebami in podobno.

Široko razvejana mreža osnovnih šol pa otrokom zagotavlja, da hodijo v šolo čim bližje svojemu domu.

Načeloma ministrstvo podpira namene predlagatelja v zvezi z zagotovitvijo brezplačne prehrane za učence. A poudarja, da je spremembe treba vpeljevati postopoma.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: