(Pod)pohorske: obiskovalcem Pohorja se obeta opazna podražitev gondole; opiti voznik brez vozniškega dovoljenja med postopkom poškodoval policijsko vozilo

Policisti iz Rač so včeraj dopoldne ustavili voznika avtomobila in po opravljenem testu ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola ter brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu avtomobil zasegli.

Med postopkom se je začel razburjati ter nedostojno vesti do policistov, pri čemer je celo poškodoval njun službeni avtomobil.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, se kljub ukazom policistov ni želel umiriti in je skušal preprečiti postopek, zato so bili ti primorani uporabiti prisilna sredstva.

Zoper kršitelja so odredili policijsko pridržanje, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov pa bodo na mariborsko okrajno sodišče podali tudi obdolžilni predlog ter ga kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Kako naprej z mariborskim (pod)Pohorjem, je malodane večno lokalno vprašanje?!

Obiskovalcem Pohorja se obeta opazna podražitev gondole

Mariborsko občinsko podjetje Marprom, ki upravlja z avtobusnim prometom in žičniškimi napravami na Mariborskem Pohorju, je pripravilo predlog sprememb cen v mestnem potniškem prometu in na Pohorski vzpenjači.

O podražitvah bo v četrtek odločal mestni svet, javnost pa je najbolj negativno presenetil visok dvig cen gondole.

Cena enosmerne vozovnice, ki danes stane štiri evre, se bo podražila na 10,50 evra, cena povratne pa s šest na 19,90 evra, medtem ko bo mesečna vozovnica za odrasle po novem stala 49 evrov.

Direktor Marproma Ranko Šmigoc pojasnjuje, da je trenutno še vedno veljaven cenik iz leta 2016, takrat oblikovana cena pa je povsem nevzdržna za sedanje razmere energetske draginje.

Mariborska občina sicer že osem let subvencionira obratovanje krožno-kabinske žičnice, še prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: