Programski svet bo nemoteno deloval do končne odločitve ustavnega sodišča o noveli zakona o RTV Slovenija, koalicija že pred 14 dnevi pozvala k pričetku dela novega

Programski svet Radiotelevizije Slovenije se je danes sestal prvič po objavi ustavne odločbe, ki je začasno zadržala izvrševanje dela novele zakona o RTV, ki se nanaša denimo na konstituiranje novega sveta zavoda.

Na podlagi odločbe člani programskega sveta opravljajo delo skladno s pristojnostmi, ki so jih imeli do uveljavitve novele.

Na podlagi ustavne odločbe, ki je bila objavljena 20. februarja, člani po besedah predsednika programskega sveta Petra Gregorčiča opravljajo delo skladno s pristojnostmi, ki so jih imeli do uveljavitve novele decembra lani, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Pri tem znotraj teh pristojnosti opravljajo le tekoče posle, ki omogočajo nemoteno delovanje RTV in zagotavljajo izpolnjevanje profesionalnih standardov na področju izvajanja radijske in televizijske dejavnosti.

Tako so za časa epidemije v Mariboru protestirali pripadniki skrajne levice.

Koalicija: “Novinarji so ujetniki stranke SDS!”

Stranke Gibanje SvobodaSocialni demokrati in Levica so sicer že pred 14 dnevi v pisnem odzivu na razmere na Radioteleviziji Slovenija (RTV SLO) po odločitvi o zadržanju dela novele zakona o RTV SLO zapisale, da je v javnem interesu, da se na RTV SLO zagotovi neodvisno in profesionalno delo na področju obveščanja javnosti.

Zato podpirajo čim hitrejše oblikovanje novega sveta RTV SLO.

Z objavo članov novega sveta RTV SLO v uradnem listu je bil nov organ konstituiran v skladu s 17. in 18. členom novele zakona, ki ju ustavno sodišče ni zadržalo, so znova poudarili.

S tem pa je mandat staremu programskemu in nadzornemu svetu dokončno prenehal, opozarjajo. Če novi svet ne bo začel delovati, bo javni zavod ostal brez operativnega organa upravljanja in nadzora, so še poudarili takrat.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: