NSi podpisov pod interpelacijo vlade ne bo prispevala. Golob: Interpelacija vlade je norčevanje iz težav ljudi

Predsednik vlade Robert Golob se je na interpelacijo vlade, ki jo je v petek v DZ vložila opozicijska SDS, odzval z besedami, da gre za norčevanje iz ljudi in iz težav, s katerimi se soočajo.

Dodal je, da jim ljudje niso zaupali mandata zato, da bi se cela politika mesec ali dva ukvarjala z nekim muzejem, temveč zato da se ukvarjajo z reformo zdravstvenega sistema ter energetsko in prehransko draginjo.

Ti dve področji bosta fokus vlade tudi v prihodnjih mesecih, je zatrdil, o interpelaciji pa naj si vsak ustvari svoje mnenje.

Dodal je, da se bodo do interpelacije sicer vsebinsko najprej opredelili na vladi. Ministrstva pa so po njegovih besedah pozvana, da pripravijo odgovore, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Objava NSi na omrežju Twitter.

NSi podpisov pod interpelacijo vlade ne bo prispevala

NSi podpisov pod interpelacijo vlade ne bo prispevala, pa je na novinarski konferenci dejal predsednik NSi Matej Tonin.

Odgovorna opozicija mora z vlado tekmovati v boljših rešitvah, in ne v kritiziranju, meni. Interpelacija vlade bo po njegovem mnenju le še okrepila vladno koalicijo.

Tonin je sicer kritičen do vlade, meni namreč, da ni uspela narediti tistega, kar je napovedovala, skeptičen je tudi do napovedanih reform.

Ker niso uspeli zbrati dovolj podpisov za interpelacijo ministrice za kulturo Asto Vrečko, so se odmaknili od politike proti in jo preoblikovali v politiko za.

Vladi in DZ so zato v obravnavo predlagali priporočila za krepitev vrednot slovenske osamosvojitve, sodelovali bodo tudi pri zdravstveni reformi in pri ustavnih spremembah. Interpelacijam pa se bodo v prihodnje izogibali, obljublja, še prenaša STA.

Tonin bo pozno zvečer gostoval tako na POP TV kot na RTV SLO

Je pa stranka na svojem uradnem Twitter profilu javnost nekaj po 16. uri obvestila, da bo predsednik NSi gost oddaj Odmevi na RTV Slovenija in 24ur zvečer na POP TV, kjer bo spregovoril o aktualnem političnem dogajanju in pojasnil, zakaj mora politiko rušenja nadomestiti politika boljših alternativ.

“Vabljeni k spremljanju!”, pozivajo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: