Obeležujemo slovenski dan pomorstva

Sedmega marca v Sloveniji obeležujemo dan pomorstva v spomin na sprejem resolucije o pomorski usmeritvi države marca 1991.

Ta izpostavlja pomen ohranjanja in razvoja pomorstva, pa tudi prostorske omejitve slovenskega morja in obale.

Iz dokumenta izhaja zaveza, da bo Slovenija vodila gospodarsko in razvojno politiko, ki bo tudi pomorsko usmerjena, zato bo med drugim podpirala razvoj koprskega pristanišča in prek njega usmerjenega prometa.

Slovenski mediji navajajo, da so ob lanskem dnevu pomorstva na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani avtorji resolucije izrecno opozorili, da so razvojne možnosti slovenskega morja in obale prostorsko omejene, kar pa je danes prevečkrat spregledano in zanemarjeno.

Ministrstva za infrastrukturo, za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter za vzgojo in izobraževanje, uprava za pomorstvo, fakulteta za pomorstvo in promet ter Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran dopoldne pripravljajo dogodek ob odprtju opreme za usposabljanje pomorščakov.

Pogled na Koper s pristaniščem, ki je strateškega pomena za razvoj Obale in Slovenije.

Popoldne bo v Avditoriju Portorož osrednja slovesnost, na kateri bo govornica ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: